To je to što me zanima!

HDZ napao Baldasara: Upitna gradnja škole na Pazdigradu?

HDZ tvrdi da će se dizanjem komunalne naknade i mjerama štednje uskratiti sufinanciranje cijene vrtića, užina u školama i pomoći socijalno ugroženima
Vidi originalni članak

Splitski HDZ obrušio se na gradonačelnika Ivu Baldasara oko podizanje komunalne naknade i uvođenja mjera štednje kojima Grad Split namjerava popuniti rupe u proračunu. Smatraju kako će se time uskratiti sufinanciranje cijene vrtića, užina u školama i pomoći oko stanovanja socijalno ugroženih.  

Naime, početkom iduće  godine stupiti će na snagu novi  Zakonu o porezu na dohodak, čime će se građanima uvećati plaće, a smanjiti  davanja državi i lokalnim zajednicama. Zbog primjene toga u Gradu Splitu smatraju kako će izgubiti preko 60 milijuna kuna.

Nisu demantirali niti činjenicu kako nemaju ništa potpisano s Ministarstvom obrazovanja oko financiranja izgradnje škole na Pazdigradu, ali zato bez argumenta optužuju HDZ da je protiv te škole, obrušio se tajnik Gradskog odbora HDZ-a na Baldasara i splitski SDP

- Gradonačelnik Baldasar i splitski SDP zastupaju isključivo interese svoje partije, ali ne i građana Splita. Niti jednim argumentom nisu demantirali navode kako će povećanje komunalne naknade najviše pogodit najugroženije građane, koji su na rubu siromaštva. SDP-ovci su najavili kako će manjak od 60 milijuna kuna nadoknaditi štednjom, ali nisu rekli da štednja znači gubitak pojedinih socijalnih prava građana kao što su sufinanciranje cijena vrtića, marenda u školama, troškova stanovanja i sl. Nisu demantirali niti činjenicu kako nemaju ništa potpisano s Ministarstvom obrazovanja oko financiranja izgradnje škole na Pazdigradu, ali zato bez argumenta optužuju HDZ da je protiv te škole – obrušio se Tomislav Prljević, tajnik Gradskog odbora HDZ-a.

Dodaju kako su upravo u mandatu HDZ-a (2005. - 2009.) započele pripremne aktivnosti za gradnju škole na Pazdigradu. Tada je, pohvalili su se HDZ-ovci,  otkupljeno zemljište, izrađena projektna dokumentacija za školu. 

- Evo, i šestu godinu nakon HDZ-a, ni milimetar se ništa nije promijenilo. Realizacija izgradnje škole na Pazdigradu, koja je i bila naša ideja, s obzirom na viđenu “sposobnost” gradonačelnika Baldasara, po svemu sudeći pričekat će realizaciju tek nakon što ponovno dođemo na vlast – poručio je Prljević.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • diba_1 21.11.2014.

    bivši čelnik HDZa Splita je u tom djelu napravi kuću veličine škole, pa neka im je ustupi, jer cjeli Split zna kako i na koji način je napravljena.

  • ludom 21.11.2014.

    Najgore je to što vaša partijska preje... osjeća na svojoj koži narod ove jadne države. A trpe i naša djeca. To je evidentno. Rekao sam naša djeca, jer vaša djeca ne trpe. Zahvaljujući našim izdvajanjima i ostalim haračima (čitaj otimanjima), vaša djeca idu u najbolje škole i na najbolja sveučilišta. Sjetimo se kčerki onoga lopine koji je već osuđen za pljačku. Mnogi još nisu otkriveni a kako stvari stoje niti nikada neće biti.

  • zof 20.11.2014.

    HDZ je u gradu Splitu bio na vlasti sa koalicijskom partnerima 20 godina. Sve te godine ni "š" od škole na Pazdigradu. Ništa nisu napravili, ni započeli. Sad kad je mapokon odobrena građevinska dozvola za školu, a HDZ je oporba u gradu, postali su pametni kritizirati zašto još nema škole. Da nije jadno i tužno, bilo bi smiješno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare