To je to što me zanima!

HDZ ne popušta HNS-u: Gay parovima nećemo dati djecu...

Izvori iz Vlade, bliski premijeru Plenkoviću, poručuju da HDZ-ov dio Vlade ostaje uz prijedlog Zakona o udomiteljstvu koji je, uostalom, prihvaćen u Vladi...
Vidi originalni članak

Zakon o udomiteljstvu, gotovo pet mjeseci otkako je stigao u Sabor, izazvao je novu prepirku među vladajućima s realnom opasnošću da preraste u novi ideološki rat kao što je to bio slučaj s Istanbulskom konvencijom.

Iako su za spomenuti zakon u Vladi podigli ruku, u HNS-u su sada oštro protiv što sporni zakon ne dopušta životnim partnerima i neformalnim životnim partnerima udomljavanje djece te planiraju to promijeniti amandmanom koji je već napisan i u kojem se pozivaju i na Ustav i na Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola, Zakon o ravnopravnosti spolova, Zakon o suzbijanju diskriminacije, ali i na Europski sud za ljudska prava.

U IME OBITELJI: 'Djeca istospolnih parova više su sklona pušenju i kriminalu'

Izvori iz Vlade, bliski premijeru Plenkoviću, poručuju da HDZ-ov dio Vlade ostaje uz prijedlog Zakona o udomiteljstvu koji je, uostalom, prihvaćen u Vladi. Idućih dana bit će sastanak parlamentarne većine, a svakako će glavna tema biti upravo taj zakon. Kako sada stvari stoje, premijer Plenković na tom pitanju ne kani popustiti HNS-u. U Vladi kažu da HNS ni na jednom sastanku dosad nije iznio što želi mijenjati u tom zakonu, nego se povela rasprava u medijima, piše Večernji list.

PETROV: 'Djeca nastaju i odrastaju u zajednici muškarca i žene...'

– Od tog se zakona želi napraviti ideološka tema, premda je on isključivo usmjeren na djecu – rekli su u Vladi. I ministar Božinović, jedan od najbližih Plenkovićevih suradnika, rekao je da ne očekuje probleme s HNS-om, ali i da Vlada stoji uza svoj prijedlog zakona.
 

Idi na 24sata

Komentari 262

  • Artusartus 27.11.2018.

    Još nisam skužio radi li se o posvojenju ili udomljavanju - to su dosta različite stvari. I u čemu je stvar da pojedinac, oba spola, može udomiti dijete, a istospolni supružnici ne?

  • ina67 27.11.2018.

    Ovaj naslov se može prevesti, ako jednog dana ne budemo vlast tada ćemo se za to boriti. I to je istina, sve ostalo je publicitet i skupljanje glasova.

  • 27.11.2018.

    "Beskorisno je čovjeku sa predrasudama dokazivati neopravdanost njegovih predrasuda." I. S. Turgenjev

Komentiraj...
Vidi sve komentare