To je to što me zanima!

HDZ-ova županica je zabranila alkohol na poslu u Slavoniji: Bit će test, a otkaz i za 0,1 promil

Rad pod utjecajem alkohola, droge ili drugih nedozvoljenih tvari smatra se težim kršenjem radne dužnosti, odnosno teškom povredom radnog odnosa...
Vidi originalni članak

Požeško-slavonska županica, HDZ-ova Antonija Jozić, donijela je novi pravilnik o testiranju na alkohol, droge i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu u Županiji. Tolerancija na alkohol je nulta i kažnjavat će se sve iznad 0,0 promila. Krajnja mjera može biti i otkaz, izvještava Radio Vallis Aurea.

LAKŠE JE OZLIJEĐEN VIDEO Čovjek s 4,42 promila krivudao cestom Rasinja - Kuzminec, završio u jarku

Kako navode, stanje pod utjecajem alkohola smatra se stanje pri kojem izmjerena vrijednost alkohola u izdahnutom zraku iznosi više od 0,0 miligrama u litri izdahnutog zraka, odnosno više od 0,0h/kg težine u krvi. Testiranje službenika ili namještenika radi provjere je li pod utjecajem alkohola provodi stručnjak zaštite na radu II. stupnja i to kao redovno testiranje, nasumično testiranje, ili testiranje po dojavi župana, neposrednog voditelja ili ovlaštenika poslodavca. Rad pod utjecajem alkohola, droge ili drugih nedozvoljenih tvari smatra se težim kršenjem radne dužnosti, odnosno teškom povredom radnog odnosa.

DOVRŠILI OČEVID Zagrebačka policija potvrdila: Požar u Mintu namjerno izazvan

Kako piše Radio Vallis Aurea, prema službenicima ili namještenicima koji su postupili protivno zabrani ovog Pravilnika primjenjuju se odgovarajuće mjere odnosno sankcije, ovisno o okolnostima slučaja i o rezultatima testiranja.

Alkoholiziranost je svrstana u dvije kategorije: PRIPITO STANJE do 0,5 mg/l (do 0,5 g/kg težine u krvi) i PIJANO STANJE: 0,51>mg/l (0,5>g/kg težine u krvi), što čini razliku kod sankcioniranja. Pravilnik stupa na snagu sljedećeg tjedna.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • abava 21.09.2023.

    Boji se da se ponovo ne navuče.

  • lucy2 20.09.2023.

    To je kad krADZe trenira strogoću. Prema slici trebali bi uvesti testiranje: PRETILOST na radnom mjestu, jer je prema UN-u to najveća pošast danas!

  • pedic 20.09.2023.

    I što je tu čudno? Zar to ne vrijedi za baš svako radno mjesto i zar se ne dobija otkaz zbog alkoholiziranosti na svakom radnom mjestu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare