To je to što me zanima!

HDZ pod istragom: Jarnjak, Maček i Pavošević su sumnjivi

Na popisu sumnjivih su Ivo Sanader, Branka Pavošević, Ivan Jarnjak i Ratko Maček. Kosor nije na listi. Ona je sazvala izvanrednu konferenciju za medije za 9.30 sati
Vidi originalni članak

HDZ je navodno pod istragom USKOK-a, doznaje Jutarnji list dodajući kako je stranci u srijedu formalno upućena obavijest da je na nju, kao pravnu osobu, proširena istraga u slučaju "crnih fondova". USKOK je istragu proširio u na bivšeg predsjednika Ivu Sanadera, bivšu blagajnicu Branku Pavošević, bivšeg glavnog tajnika Ivana Jarnjaka te bivšeg glasnogovornika stranke Ratka Mačeka. 

Istražuju financiranje izborne kampanje 2003., predsjedničku kampanju Jadranke Kosor 2005. i posljednju kampanju za parlamentarne izbore 2007. godine. Navodno se radi o više desetaka milijuna kuna sumnjivog novca, a spomenute bi se moglo teretiti i za kazneno djelo udruživanja, zloupotreba i krivotvorenja. Premijerka Kosor nije na popisu osumnjičenih. 

USKOK-ove optužbe temelje se na izjavama Banke Pavošević te bivšeg rizničara stranke Mladena Barišića i vlasnice Fimi Medije Nevenke Jurak.

>>> Više čitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista....

Idi na 24sata

Komentari 88

  • user_88990 27.10.2011.

    kaže jaca da se mogu vratiti na jarun u baraku, eto, konačno jedna pametna i od nje

  • user_88990 27.10.2011.

    ma ljudi moji, pa hdz je taliko pustio korov da se neće i neće dati iščupati, neda Jaca fotelje svoje a i svi uz nju, upropastili su državu i to je jedina istina, a Jaca bi konačno mogla ići doma kuhati krumpir salatu pa nek je jede, a + jaaaako se vidi da je Jaca Sanaderova učenica, bahatost, prepotentnost i naravno, ništa ona ne zna, ma šta ovi u vladi rade kad nitko ništa ne zna?

  • pokojni predsjednik 27.10.2011.

    to sve nije istina.ja garantiram svojom potvrdom sa biro za nezaposlene.i još dajem moju kamp kućicu pod hipoteku da se brane sa slobode.

Komentiraj...
Vidi sve komentare