To je to što me zanima!

HDZ poručuje: I. Sanader? On nas više ne zanima...

Vidno nervozni bivši premijer u Austriji je izgledao umorno. Ingrid Antičević Marinović kaže i kako je teško skrivao nervozu dok je bježao od novinara
Vidi originalni članak

Ne, nisam pratio nastup Ive Sanadera u Alpbachu, rekao nam je Ivan Jarnjak, potpredsjednik Sabora i veteran HDZ-a. Dodao je: - Moju pažnju zadnja dva dana posve je zaokupilo suđenje hrvatskim generalima u Haagu. Slično nam je rekao Krunoslav Markovinović, saborski zastupnik HDZ-a.
- Ne, nisam pratio što je Sanader govorio - rekao je Markovinović. Sanader je govorio u negacijama: ne misli se vratiti u politiku, nema veze s aferama Hypo banke, psi laju, karavane prolaze. Nastojao je izgledati kao onaj stari, dobro poznati vođa, koji gleda s visoka i pršti od samopouzdanja, ali politički sunovrat ostavio je vidljive tragove na njemu. Preplanule kože, u sivoplavom odijelu s metalnosivom kravatom sitnog uzorka, koja bi trebala sugerirati eleganciju i snagu, teško je skrivao nervozu bježeći od novinara. Uz ispriku kako je njegov njemački “tirolski tvrd”, govor je pročitao na engleskom. - Sanader je govorio ono što se od njega moglo i očekivati - kaže Ingrid Antičević Marinović i dodaje:
- Nisam pažljivo slušala cijeli nastup, ali me nimalo ne čudi da je rekao kako nema veze s aferom Hypo. On to sad može reći. No bude li ga netko pitao i nešto ozbiljnije o Hypo banci, tad će morati drukčije govoriti. A mislim da nikakva ozbiljnija istraga koja želi rasvijetliti, a ne zamračiti, stanje stvari - neće moći zaobići Ivu Sanadera.  Podsjetila bih vas da je uhićeni direktor Hypo banke Wolfgang Kulterer jednom prigodom istaknuo koliko je Sanader važan u njegovu poslu. Godine 2005., kad je Sanader bio na vrhuncu moći u Hrvatskoj, prilikom otvaranja pretpristupnih pregovora, Kulterer je rekao: ‘Prvi sam čestitao svom velikom prijatelju Ivi Sanaderu jer sam s njim zaključio prvi posao u Hrvatskoj prije deset godina’ - kaže Ingrid Antičević Marinović. Đurđa Adlešič smatra da nije realistično zaključivati o Sanaderovu povratku u politiku.
- Tu je možda bilo ekshibicionizma, a gotovo sigurno bila je to poruka bivšim kolegama u HDZ-u: ‘Još sam živ’.

SUMNJAM DA ĆE GA KOLEGE SLIJEDITI
Najave prema kojima se Sanader misli vratiti u politiku - s Jerkom Rošinom, Biancom Matković itd - Darinko Kosor ne smatra ozbiljnima.
- Tim zastupnicima ostala je samo godina mandata. To nije ništa, a i sumnjam da bi ga oni slijedili...

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nicijisin49 31.08.2010.

    Neiskrena izjava. HDZ itekako zanima Sanader, pa do juce je HDZ zapravo bio Sanader . U relativno kratkom vremenu je Sanader dozivio itekakvu fizicku metamorfozu, u godinu dana je ostario za barem pet sto je dokaz s kakvim se pritiscima nosi .

  • user_27152 31.08.2010.

    vidimo se u lepoglavi

  • stari mudrac 31.08.2010.

    bolje da se vi bavite njime, nego on vama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare