To je to što me zanima!

HDZ predlaže referendum: Tko treba upravljati zidinama grada

Redari su uz asistenciju zaštitara i policije naočigled turista razvalili vrata na dubrovačkim zidinima i postavili gradske zastave sv. Vlaha na zahtjev Vlahušića
Vidi originalni članak

Društvo prijatelja dubrovačke starine je u četvrtak podnijelo tužbu protiv grada Dubrovnika zbog ometanja posjeda jer su komunalni redari silom ušli na zidine i skinuli zastave društva.

Podsjetimo, u srijedu su redari uz asistenciju zaštitara i policije naočigled turista razvalili vrata na dubrovačkim zidinama i postavili gradske zastave sv. Vlaha na zahtjev dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića.

- Mi volimo i cijenimo gradsku zastavu. Uostalom postoji legalan način kojim se zastava mogla zamijeniti ali ne nasiljem jer komunalni redari nemaju ovlasti primjene sile - kazao je, među ostalim, potpredsjednik Društva Denis Orlić na konferenciji za novinare te objasnio da je nedavno uknjiženje plodouživanja na zidinama utemeljeno na  Ugovoru o održavanju i korištenju gradskih zidina zaključenog u prosincu 2009. između Grada i Društva. Posebno je istaknuto kako se Društvo pridržava svih obveza iz ugovora.

Član Malog vijeća društva Srđan Kera je ponašanje komunalnih redara nazvao demonstracijom sile, a odgovorio je i na pitanje novinara zašto je Društvo uknjižilo pravo plodouživanja.

- Bilo je ozbiljnih namjera da se na zidine stavi hipoteka, a u kampanji je aktualni gradonačelnik govorio o 500 milijuna eura kredita Svjetske banke za razvoj. Što bi bila garancija za taj kredit? U Grčkoj su mnogi spomenici stavljeni pod hipoteku. Društvo je uknjiženjem prava plodouživanja to spriječilo - rekao je Srđan Kera. 

Klub vijećnika HDZ-a zatražit će referendum s pitanjem tko treba upravljati zidinama, grad ili društvo.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mazaluna 05.04.2012.

    Dubrovnik zgrče gadnu lovu na zidinama(neznam kaj je tu fascinantno) i na kruzerima a stalno kukaju i ništa ne grade u komunalnom smislu ,renoviranju i slićno,Stalno bi nešto od države.A i Dubrovačke ljetne igre enormno koštaju a onda se tamo besplatno odmaraju olinjali strani glumci i propali jet set,

  • vidum 05.04.2012.

    Zna se- HDZ!

Komentiraj...
Vidi sve komentare