To je to što me zanima!

HDZ: 'Poznajemo Prgometa, a i on poznaje nas, to je prednost'

Na pitanje je li, propadnu li pregovori s Mostom moguća velika koalicija, Miro Kovač je odgovorio kako o tome trenutačno ne razmišljaju te da idu korak po korak
Vidi originalni članak

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač poručio je kako će Domoljubna koalicija razgovarati s drugim strankama o programu koji će im omogućiti da sastave hrvatsku vladu. 

- Most je najveća stranka i s Mostom ćemo prvo razgovarati, ali ima i drugih stranaka - rekao je Kovač.

- HDZ sa svojom koalicijom osvojio najveći broj mandata. Iz toga zaključujemo da je HDZ s koalicijom pobjednik ovih izbora. Kako bismo mogli sastaviti vladu, mi ćemo otvoriti pregovore sa stranakama koje su isto tako izabrane u Sabor - kaže Kovač.

Na pitanje je li, propadnu li pregovori s Mostom moguća velika koalicija, Kovač je odgovorio kako o tome trenutačno ne razmišljaju te da idu korak po korak.

- Idemo s Mostom razgovarati pa ćemo dalje vidjeti. To očekuju i naši birači dvije trećine građana odlučilo se za reforme. Nikada nismo razgovarali o funkcijama za izvršnu vlast. Pregovori znače konsenzus, a to govori i gospodin Petrov, tako da ćemo se valjda naći u pregovorima. Mi očekujemo, a i čuli smo od predsjednika i predstavnika Mosta da žele konsenzus, zajedništvo. Gospodin Prgomet je bio zamjenik predsjednika HDZ-a, mi ga poznajemo, on poznaje nas, to je čak i prednost u ovoj situaciji.

- Nije sada vrijeme za slavlje, vrijeme je za ozbiljan posao - poručio je Kovač.


Idi na 24sata

Komentari 400

  • Sibenik-Grad 11.11.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • liliana 10.11.2015.

    Švicarci su donijeli glasove SDP-u.Karamarko je vodio samovoljnu politiku umjesto da je rekao da je to u redu.Sada ima besane noći nadam se.

  • bubasvaba666 10.11.2015.

    Stari lisci hoće dobiti novog mladog pijetla sebi s tim da će mu kasnije krila podkresati kao i dosadašnjim kazališnim lutkama .Most gleda na budućnost HDZ-e živi u prošlosti to ne ide jedno sa drugim,

Komentiraj...
Vidi sve komentare