To je to što me zanima!

HDZ sastavlja liste, a Medved uvjerava: Bit ćemo pobjednici

Danas se sastaje uže vodstvo HDZ-a i predsjednici županijskih organizacija koji predstavljaju svoje kandidate za izbore, a zamjenik predsjednika kaže kako vjeruje da će HDZ danas kompletirati listu
Vidi originalni članak

Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u subotu je, uoči sastanka na kojem HDZ sastavlja izborne liste, istaknuo da  očekuju relativnu pobjedu na parlamentarnim izborima.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković se ponaša kao izazivač

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mi ćemo u konačnici biti relativni pobjednici jer će rezultati našega rada u mandatu Vlade Andreja Plenkovića i naš program koji nudi perspektivu na osnovu koje tražimo obnovljeno povjerenje naših građana, zasigurno biti prepoznati i uvjeren sam da će HDZ biti relativni pobjednik na parlamentarnim izborima koji slijede - poručio je Medved. 

Danas se sastaje uže vodstvo HDZ-a i predsjednici županijskih organizacija koji predstavljaju svoje kandidate za izbore, a zamjenik predsjednika HDZ-a rekao je kako vjeruje da će HDZ danas kompletirati listu s najsnažnijim i najkvalitetnijim ljudima te da se neće dogoditi nikakva greška oko sastavljanja lista kao na europarlamentarnim izborima.

Na pitanje novinara, trebaju li na listama biti ljudi koji su "radili štetu stranci, ali su joj korisni poput Steve Culeja", odgovorio je kako vjeruje da će Culej biti na listi.

OPET GA PROZIVA Plenković: Davor Bernardić je pobjegao od sučeljavanja

"Kolega Culej je kao čovjek iznimno kvalitetan, kao saborski zastupnik bio je iznimno aktivan, kao branitelj je prepoznatljiv i vjerujem da će danas nakon ovog sastanka, kolega Culej u koordinaciji s nositeljem liste, sa županijskim predsjednicima imati svoje mjesto na listi u 5. izbornoj  jedinici", rekao je Medved, dodavši da ima puno povjerenje u njega. 

Vezano za zastupljenost žena na listama, najavio je da će u 7. izbornoj jedinici imati "iznadprosječnu zastupljenost kolegica koje su prepoznatljive".

Što se tiče odluke predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore da bude nositelj liste u 2. izbornoj jedinici, Medved smatra da time bježi od predsjednika Vlade i nositelja liste HDZ-a u 1. izbornoj jedinici.

Za Antu Deura, hrvatskog branitelja i kandidata u 2. izbornoj jedinici, rekao je da on svojim dosadašnjim životnim i radnim postignućima itekako ima što biračima ponuditi na listi HDZ-a.

HDZ: Škoro i Bernardić bježe kad se treba sučeliti s Plenkovićem

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik dubrovačko-neretvanske organizacije stranke Branko Bačić procijenio je da će HDZ u Slavoniji i Dalmaciji, 'u najmanju ruku', ponoviti izborni rezultat iz 2016. 

Novinarima je odgovorio kako ne zna otkud im podatak da neće imati dovoljan broj žena na listama.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • garobul 15.06.2020.

    Ma sta te briaga i ako izgubite.....bice Skoro kriv.

  • pčela 14.06.2020.

    E nećete.

  • jozicalen9 14.06.2020.

    Ha, ha Medvedu jedan, nećeš ti više biti na vlasti sa svojim lopovskim ADEZEJOM. što si jamio jamio si a sad slijedi Remetinec.

Komentiraj...
Vidi sve komentare