Obavijesti

News

Komentari 33

Plenković: Davor Bernardić je pobjegao od sučeljavanja

Plenković: Davor Bernardić je pobjegao od sučeljavanja
1

Upitan je li Vlada pogodovala investitorima u Vjetroelektranu Krš-Pađene tako što je promijenila uredbu kojom se ukida 1,5% naknade na prihode od proizvodnje energije, Plenković je kaže da se ne radi o takvoj namjeri

VIDEO

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak je u Vukovaru prozvao bjeguncem predsjednika SDP-a Davora Bernardića zbog toga što se nije odazvao na predizborno sučeljavanje na HRT-u iako je, tvrdi, SDP za to dobio poziv.

"Mislim da lažu. Kao što je HRT pozvao nas, tako je, siguran sam, pozvao i njih. Gospodin Bernardić je bjegunac, on je pobjegao od sučeljavanja, on se bavi sastavljanjem kobasičaste lijeve koalicije. Očito ni SDP ni on sam nemaju snage izaći na sučeljavanje", ustvrdio je Plenković u Vukovaru.

Tako je odgovorio na tvrdnje iz SDP-a da je pozvao Bernardića na sučeljavanje u ime HRT-a i to prije početka službene izborne kampanje.  

Bernardiću je poručio i da pita svog prethodnika kada je bilo sučeljavanje na HRT-u uoči izbora za Hrvatski sabor 2016. te dodao da je ono bilo, kao i što se sada planiralo, pred sam početak službene kampanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Škoro i Bernardić bježe kad se treba sučeliti s Plenkovićem
Škoro i Bernardić bježe kad se treba sučeliti s Plenkovićem

Predsjednik SDP-a i čelnik Restart koalicije za sada je potvrdio sudjelovanje u sučeljavanju 29. lipnja na RTL-u i 3. srpnja na Novoj TV,  a prema navodima iz stranke, s HRT-om pregovaraju da sučeljavanje bude za vrijeme trajanja službene kampanje.

Plenković je komentirao i to što će Miroslav Škoro biti nositelj liste Domovinskog pokreta u II., a ne u I.  izbornoj jedinici. 

"To pretpostavljam da bira po nekim anketama gdje bi mu bilo zgodnije izaći. Koliko znam, on živi u I. izbornoj jedinici kao i ja, pa ćete vi sve ostalo zaključiti", odgovorio je Plenković na pitanje novinara. 

Plenković: Priča s vjetroelektranom treba se rasvijetliti do kraja 

Upitan je li Vlada pogodovala investitorima u Vjetroelektranu Krš-Pađene tako što je 2018. promijenila uredbu kojom se ukida 1,5 posto naknade na ukupne prihode od proizvodnje energije, Plenković je odgovorio da ne smatra da se tu radi o takvoj namjeri. 

"Koliko znam, riječ je o nekoliko uredbi vezanih za novi Zakon o upravljanju državnom imovinom. Dao sam nalog nadležnim ministrima, Banožiću i Ćoriću, da vide točno o čemu se tu radi”, kazao je. 

Misli da tu nije bio nikakve namjere pogodovanja, već da se radilo o širem pravnom okviru, no poručio je i kako želi da se cijela priča s Krš-Pađene "rasvijetli od početka do kraja".

Posavec: Bernardić je mlad, dat ću doprinos da on vodi Vladu
Posavec: Bernardić je mlad, dat ću doprinos da on vodi Vladu

"To hrvatska javnost mora znati, želio bih da se rasvijetli sve, ulogu svih u tom procesu", poručio je.

Plenković je oštro osudio fotografiju zagrebačkih navijača koju je jutros objavilo Srpsko nacionalno vijeće, na kojoj poziraju s uvredljivim i rasističkim natpisom. 

"Nisam vidio, ali bilo što takvoga najoštrije osuđujem, mislim da tome nema mjesta u javnom prostoru. To je neprihvatljivo i za svaku osudu, tko god je to napravio", poručio je. 

Nije želio komentirati to što u Vukovaru nije predviđen susret s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Plenković: Vlada je u koronakrizi pokazala snagu države

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u petak je u Vukovaru pohvalio svoju Vladu na sprječavanju širenja pandemije, ističući da je stala uz radnike i poslodavce te u koronakrizi "pokazala snagu države".

"I u ovoj koronakrizi vidjeli ste kako je naša Vlada ne samo uspjela brzo i učinkovito spriječiti širenje ove epidemije u Hrvatskoj, nego istodobno stala kao nikada do sada iza radnika, poslodavaca i svih onih koji bi vjerojatno, da nije bilo naših mjera, bili danas na zavodu za zapošljavanje, a poslodavci bi teško premostili krizu", kazao je Plenković na druženju s članovima vukovarskog HDZ-a.

Naglasio je kako je Vlada u vrijeme krize "pokazala snagu države".

"Pokazali smo kako sačuvati zdravlje, kako osigurati javnozdravstvenu sigurnost i kako očuvati radna mjesta", rekao je.

Vladino poticanje zdravog gospodarstva prepoznato i izvan RH

Dodao je kako je to sve bilo moguće jer je Vlada u protekle četiri godine radila na poticanju zdravog gospodarskog rasta koji je, kaže, prepoznat i izvan Hrvatske.

"Nama su zadržali investicijski kreditni rejting, jučerašnje izdanje obveznice od dvije milijarde eura, gdje je bilo interesa investitora za skoro 9 milijardi eura po bitno povoljnijim kamatama, gdje smo uštedjeli godišnje 360 milijuna kuna u odnosu na isti takav instrument iz 2010. godine, znači da postoji povjerenje u ovu hrvatsku Vladu", rekao je Plenković.

Naglasio je kako s takvim rezultatima HDZ izlazi na predstojeće izbore na kojima "ima što pokazati i nema se čega sramiti"..

Spomenuo je i namjeru povećanja prosječne plaće na 7.600 kuna, kao i povećanje minimalne plaće te mirovina.

Nema grada i općine u RH koji su dobili toliko podrške kao Vukovar

Premijer je ustvrdio je kako nema grada i općine u Hrvatskoj koji su dobili toliko podrške kao Vukovar. Naveo je kako su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u mandatu njegove Vlade gotovo udvostručena te je ugovoreno 94 posto vukovarskih projekata iz europskih fondovima.

Podsjetio je i na povratak Hrvatske vojske u Vukovar te brojne projekte Ministarstva hrvatskih branitelja i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Članove vukovarskog HDZ-a pozvao je na zajedništvo i jedinstvo te na izlazak na predstojeće parlamentarne izbore, da pokažu kako je HDZ u Vukovaru i dalje jak.

Povjerenik HDZ-a za vukovarsku stranačku organizaciju Nikola Mažar izjavio je kako je HDZ utkan u stvaranje Republike Hrvatske, obranu i obnovu grada Vukovara, te i danas u stvaranje boljeg, ljepšeg, razvijenijeg i sigurnijeg Grada Vukovara.

"Danas šaljemo poruku snažnu poruku zajedništva, jedinstva i pobjedu 5, srpnja za sigurnu Hrvatsku i siguran Vukovar", rekao je Mažar.

Zdravko Marić nosi HDZ-ovu izbornu listu u V. izbornoj jedinici

Članovima HDZ-a obratio se i ministar financija Zdravko Marić i, kako je sam najavio, nositelj liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici, koji očekuje da stranka u toj izbornoj jedinici ostvari rezultate s izbora od prije četiri godine, a po mogućnosti i da ih nadmaši.

Tijekom druženja s HDZ-ovcima, u Lovačkoj kući na izlazu iz Vukovara, Plenkoviću uručeno više od stotinu pristupnica novih članova HDZ-a iz Vukovara.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u