To je to što me zanima!

HDZ skroz izgubio Osijek: Koalirali HDSSB i Matković

Zajedno za gradsko vijeće imaju više od 50 posto. Za Županijsku skupštinu vjerojatno će ih podržati SDP. HDZ se bori za gradonačelnika i župana
Vidi originalni članak

HDSSB koalirao je s Gordanom Matkovićem na razini grada i županije, potvrdio je  predsjednik te stranke, Vladimir Šišljagić.
Dodao je kako već sada imaju u Gradskom vijeću potrebnu većinu od 14 vijećnika, 9 iz redova HDSSB-a i pet s nezavisne liste Matkovića. U Županijskoj skupštini HDSSB ima 18 vijećnika a Nezavisna lista Matkovića pet, što, kako je rekao Šišljagić, "znači da imaju 23 vijećnika, a načelno su dogovorili s jednom strankom i potrebnu većinu za koju im je potrebno još dva vijećnika".
- Otvoreni smo za sve stranke osim za HDZ, rekao je.
Iako nova koalicija u Županijskoj skupštini nema većinu, očekuje se da će je dobiti tehničku podršku SDP-a, koji je u koaliciji sa HNS-om i DSU-om dobio 13,47 posto glasova. HDZ jedino može zadržati utjecaj u Osijeku je preko gradonačelnika ili župana. Za gradonačelnika su podržali Antu Đapića koji je ušao u drugi krug s Krešimirom Bubalom. U izborima za župana, Šišljagić ima 39,63 posto glasova iz prvog kruga, dok HDZ-ov Tomislav Ivić ima 38,81 posto.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • s_korpia 23.05.2009.

    Zanima me ....zasto ti izbori kad su namjesteni...hdz-ovi ljudi idu od kuce do kuce i mole ljude za glas...ljigavci...zovu telefonom i govore za koga glasati...ajme postali su naporni...samo sto iz pastete ne skacu...da frka za foteljom...to sve treba snimiti...i dati u novine...uznemiravanje!!!

  • tahuti 22.05.2009.

    prastara priča. os grupnjak.

  • lepicane 22.05.2009.

    j...te koja je ovo veselica,kad se ugasi svjetlo neznaš ko koga,ko skim i kolko na koga.čisti sirovi sex.

Komentiraj...
Vidi sve komentare