To je to što me zanima!

HDZ traži pojačanja: Poželjni Bandić, Jurčić i Ruža Tomašić

Ruža Tomašić za Večernji kaže kako koalicija ne dolazi u obzir, dok Ljubo Jurčić diplomatski odgovara kako s HDZ-om sigurno s neće koalirati, barem ne prije izbora
Vidi originalni članak

Čini se kako HDZ-ovi planovi za koaliranje nisu stali s Željkom Kerumom. Jadranka Kosor najavila je još partnera, a prema informacijama Večernjeg lista, HDZ je u 'lovu' na Ljubu Jurčića, Milana Bandića, ali i HSP Ruže Tomašić. Iako još ništa nisu dogovorili ni potpisali, neki od potencijalnih partnera imaju jasan stav o suradnji s HDZ-om koji se suočava s padom popularnosti. Tomašić kaže kako koalicija ne dolazi u obzir, dok Jurčić diplomatski odgovara kako s njima sigurno neće koalirati, barem ne prije izbora. Izvor iz HDZ-a za Jutarnji list potvrdio je kako su pokrenuti neki razgovori, a da je opcija s Jurčićem posljednji odabir. 

Večernji doznaje kako je dio vladajuće stranke spreman i na suradnju s HDSSB-om koji rezolutno odbija bilo kakvo partnerstvo, ali i da dio HDZ-ovaca uopće nije znao da će Kosor potpisati koaliciju s Kerumom. 

Milan Bandić, kako doznaje Jutarnji, priprema konferenciju za subotu na kojoj će navodno objaviti koaliciju sa HDZ-om. 

Bačić: Razgovaramo s onima koji nam mogu pomoći

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić potvrdio je u Otvorenom HTV-a kako HDZ razgovara sa strankama koje mogu pomoći, ali rekao je kako se za sada radi samo o razgovorima. Nije htio potvrditi jesu li među njima, navodno HDZ-u poželjni, Milan Bandić, Ljubo Jurčić i Ruža Tomašić. 

SDP-ov Arsen Bauk komentirao je dogovor HDZ-a i Kerumove Hrvatske građanske stranke te rekao da se on pokazao kao uspješan trgovac te je podsjetio na njegove ranije izjave o HDZ-u i političkoj trgovini.

Na to mu je Bačić odgovorio kako u sporazumu s Kerumom nema ni govora o trgovini, dok je Kerum dodao da su ljudi koji su 'hrvatski osviješteni tražili promjene 1990. i te promjene ostvarili te da njima sada promjene više ne trebaju. Naglasio je da je HDZ jamstvo opstojnosti države. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • user_99623 10.11.2011.

    Da je Sanader bio u SKJ sad ni on ne bi bio u zatvoru.

  • user_99623 10.11.2011.

    LUSTRACIJA svim bivšim članovima SKJ zabraniti bilo kakvo bavljenje politikom. Svi koji su od 90 pa do sada vladali bili su članovi SKH zvali se oni HDZ,SDP ai taj Lesar ti je ja mislim iz istog koša ispao.

  • MladenkaMartinović 10.11.2011.

    što više pljujete po stranci HDZ, time više ojačavate njenu poziciju i snagu da ide dalje.Nisam na vašoj strani, USTVARI politika me ne interesira, ali svoju legitimnu dužnost obaviti obaviti ću rado,i glas dajem sada javno za stranku "KO-KE ! "

Komentiraj...
Vidi sve komentare