To je to što me zanima!

HDZ vs. SDP: Rat pismima do posljednjeg glasača...

HDZ i SDP šalju biračima u posljednjem tjednu prije izbora pisma u kojim ih mole da motiviraju svoju rodbinu i prijatelje da glasaju za njih
Vidi originalni članak

U svojim motivacijskim pismima HDZ i SDP ne štede najveće protivnike. Jedva su se i dotakli vlastitih političkih programa, ali su se zato obrušili na protivničke.
"Da bismo ostvarili program HDZ-a moramo pobijediti SDP. Pozivam svakog člana HDZ-a da, od danas do 25. studenoga, uvjeri članove svoje obitelji, svoje prijatelje i znance da izađu na izbore i glasaju za HDZ. Svaki glas je odlučujući", stoji u HDZ-ovu pismu koje je potpisao Ivo Sanader.
SDP, pak, upozorava svoje birače na glasovanje dijaspore, koja bi HDZ-u mogla donijeti većinu mjesta u Saboru.
"Prevagu na izborima mogli bi donijeti glasovi onih koji ne žive u Hrvatskoj. Dosta nam je manipulacije glasovima dijaspore", poručuje u pismu Z. Milanović.
Treća stranka po jačini, HNS, glasačima je poslao pismo i fotografiju njihova kanidata za premijera Radimira Čačića. Prvoj izbornoj jedinici poslali su i sliku predsjednice Vesne Pusić.
Iz koalicije HSS/HSLS/PGS svoje će članove motivirati SMS-ovima. Članovi tih stranaka svojim poznanicima daruju jabuke i mandarine, te ih na taj način potiću da glasuju za koaliciju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • entoni 20.11.2007.

    Dobro neka pišu ali uputstva iz crkve i savjeti djeci na vjeronauku u školi to baš nije prihvatljivo. Svatko neka misli svojom glavom. Bog če te voljeti ako če tvoji glasati za tog i tog reče časna,ma daj !

  • HellbAni_1 19.11.2007.

    za sve --osim Hdz i Sdp---... tolko od mene :)

  • bbatinov 18.11.2007.

    Osobno mi ne smeta da se bore za glasove kako god hoće jer na kraju krajeva svi oni žele pobijediti,letke pristigle poštom lako mogu baciti ako mi ne odgovaraju, poruku ću izbrisati, ali me boli i smeta mi kad mi dijete dođe s mise i donese letak u kojem biskupi daju upute za koga glasovati kako ga odabrati, a kao ograđuju se od toga svega.Užas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare