To je to što me zanima!

Hebrang 'frizira' podatke o nezaposlenosti u državi?

Andrija Hebrang u utorak je rekao da smo sa 9,4 % nezaposlenih prosjek EU-a, no podaci Zavoda za statistiku kažu da je nezaposlenih 17,2 posto!
Vidi originalni članak

Neistine, dezinformacije - riječi su kojima su HDZ-ovci Andrija Hebrang i Branko Bačić reagirali na prozivke SDP-ovaca na račun Vlade i programa gospodarskog oporavka. Optužbe da je Vlada kriva za gubitak 100 tisuća radnih mjesta, 80 tisuća neisplaćenih plaća i 30 milijardi kuna neplaćenih računa, HDZ-ovci tumače kao nervozu pojedinih dužnosnika SDP-a zbog afera koje potresaju Rijeku, ali i afere Daimler te svega što ih očekuje. Napominju da je primjerice Hrvatska s 9,4 posto nezaposlenih u prosjeku EU, gdje je nezaposlenost 9,7 posto, ali i SAD-a gdje je, ističu, nezaposlenost prešla 9 posto.
- To znači da se Hrvatska nalazi u prosjeku tih velikih gospodarskih subjekata, EU i Amerike, što znači da vlada nije nesposobnija od vlada u tim zemljama, jer nema veću stopu nezaposlenosti - rekao je Hebrang.

HEBRANG: 17 POSTO SU DOBILI PO STAROJ METODI
Hebrang kaže da je podatak, prema kojem je u Hrvatskoj nezaposlenost 9,4 posto, uzeo sa Zavoda za statistiku.
- To je prosjek za 2009. godinu, jer za 2010. još nemamo - kazao je Hebrang.
Suočen s podatkom Državnog zavoda za statistiku, da je nezaposlenost u svibnju iznosila 17,2 posto, Hebrang nije popuštao:
- Ma ne. To ljudi ne znaju. Postoje dva načina mjerenja. Anketna nezaposlenost, koja je u Europi prihvaćena i po kojoj je 9,4 posto u koju ubrajaju se samo oni koji u posljednja tri mjeseca nisu odbili posao. Tu uspoređuju sve zemlje. A ova statistička od 17 posto to u medijima guraju, ali tu ne priznaje EU. To je stara metoda koja još samo služi našim medijima da bi se pokazao veći broj nezaposlenosti. Nitko s njom ne barata - objasnio je Hebrang.

DAVALI SU NESTRUČNE I NEPROVEDIVE PRIJEDLOGE
Na prozivke SDP-ovaca da vladajući nisu prihvatili niti jedan njihov prijedlog za izlazak iz krize, Hebrang je kazao je da tu bila riječ o nestručnim i neprovedivim prijedlozima. Idući sastanak 'kukuriku koalicije' na kojoj će se dijeliti ministarske fotelje vide kao brigu oporbe o vlastitim interesima.
- To je za nas u HDZ-u račun bez krčmara. Mi ćemo pobijediti na budućim izborima koji će biti redovni - kazao je Bačić.
Imali su i samo riječi hvale za premijerkinih godinu dana mandata. Ističu da zahvaljujući njezinom gospodarskom programu Hrvatska nije potonula, niti neće ako se on provede.
- Reforma je stabilizacijskim programom uspjela Hrvatsku održati na površini. Tome u prilog ide i podatak da Hrvatska i dalje ima najviše realne plaće i mirovine u regiji, veće od nekih članica EU - rekao je Hebrang. Nisu propustili pohvaliti premijerkine napore na poslu vezanom uz pristupanje EU.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • MajstorFantaz 06.07.2010.

    Interesantno kako tih 5-6 kradezeovaca misli pa su najpametniji i bogom dani a to znači da smo nas 4,5 miljuna hrvata ludi!!! Nekaj ne štima u toj računici.... Hebrang savjetujem ti da nakon smrti svoj mozak daš za medicinska istraživanja pa da čitamo \"znanstvenici došli do šokantnog otkriča\" Para se nema a sigurni ste u svoju pobjedu na izborima, znači opet je naša para otišla u dijasporu...... Hrvatska je več odavno potonula zahvaljujuči vašem neradu, neznanju, pohlepi i izdajama...

  • El Loco 06.07.2010.

    Hebrang,kako obitelj?

  • sonijakodimi 06.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare