To je to što me zanima!

Hebrang: Sanader je napao Kosor zbog velike taštine

Andrija Hebrang smatra da je Sanader imao neke svoje favorite za pobjedu na ovim izborima jer se nikada nije ogradio od takvih napisa u novinama
Vidi originalni članak

Andrija Hebrang u intervjuu za Radio 101 rekao je da sa Sanaderom nije kontaktirao od proljeća 2009. godine nakon svađe u kojoj ga je Sanader optužio da Hebrang ima tajne veze sa desnicom te da s Miroslavom Tuđmanom i Ivanom Aralicom želi doći do kandidature za predsjednika države. Hebrang kaže da s desnicom nije imao kontakte.
Hebrang kaže da je Sanader otišao kukavički bez obrazloženja prema stranci i prema biračima.
- U njemu se očito nešto prelomilo. Za njegovu ostavku saznao sam 15 minuta prije i nikada to nije objasnio. Pripisao sam to tada premorenosti čovjeka - kaže Hebrang. Smatra da je njegova taština kriva za napad na Kosor jer je ona imala nekoliko velikih uspjeha.
- Sanader vjeruje u ankete, a one su mu predviđale strašan pad  popularnosti. Okidač je bila i fotografija sa birališta u kojoj je on okarakteriziran kao umirovljenik te moja izjava da je kukavički napustio stranku - kaže Hebrang.
Hebrang odbacuje optužbe da je kriv za loš rezultat na predsjedničkim izborima, dok se Sanader nikada nije želio ograditi od toga da navija za neke druge kandidate. Kaže da nije kontaktirao sa Sanaderom te da jedno vrijeme nije ni imao njegov broj. Smatra da je dobro što nije tražio podršku krajnje desnice koja bi mu dala dva posto glasova da uđe u drugi krug jer je HDZ ipak postao stranka desnog centra.
Ne zna koliko je Sanader umiješan u afere u kojima ga se spominje. Smatra da je pogriješio u kampanji jer je pričao o programu te da nije očekivao da će kampanja biti tako prljava.
Rekao je da se ne brine da HDZ izgubi većinu u Saboru zbog 'Sanaderovih zastupnika' i najavio da imaju plan čak i ako se to dogodi. Smatra da izbori trenutno ne bi nikome koristili pa čak ni oporbi. Misli da je Kosor popravila demokratičnost u stranci jer sluša tuđe mišljenje i nakon toga donosi odluku dok je Sanader na sastanke dolazio sa utvrđenim stavom. Hebrang kaže da se još neće povući iz politike.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • superpolicajac 09.01.2010.

    da stvarno je kosorica uradila veliku taštinu. harač i dodatne poreze nema šta. nije ni čudo da joj sanader tako zavidi.

  • bluesky 09.01.2010.

    kako uspijevaju ovako brzo minjat svoje vlasnike?brži od velebitske bure a do jučer su Sanaderu češkali jajca uz onaj plastični cerek...

  • mary 74 09.01.2010.

    tipično, dok je Sanader bio \"šef\" nitko mu se nije suprostavljao.. Sad kad Sanader tone, svi pljuju po njemu..a povijest se ponavlja i ponavlja, a na žalost nikako da nauče nešto iz povjesti ..jad i bijeda..

Komentiraj...
Vidi sve komentare