Obavijesti

News

Komentari 19

Hebrang: Sanader je napao Kosor zbog velike taštine

Hebrang: Sanader je napao Kosor zbog velike taštine
1

Andrija Hebrang smatra da je Sanader imao neke svoje favorite za pobjedu na ovim izborima jer se nikada nije ogradio od takvih napisa u novinama

VIDEO

Andrija Hebrang u intervjuu za Radio 101 rekao je da sa Sanaderom nije kontaktirao od proljeća 2009. godine nakon svađe u kojoj ga je Sanader optužio da Hebrang ima tajne veze sa desnicom te da s Miroslavom Tuđmanom i Ivanom Aralicom želi doći do kandidature za predsjednika države. Hebrang kaže da s desnicom nije imao kontakte.
Hebrang kaže da je Sanader otišao kukavički bez obrazloženja prema stranci i prema biračima.
- U njemu se očito nešto prelomilo. Za njegovu ostavku saznao sam 15 minuta prije i nikada to nije objasnio. Pripisao sam to tada premorenosti čovjeka - kaže Hebrang. Smatra da je njegova taština kriva za napad na Kosor jer je ona imala nekoliko velikih uspjeha.
- Sanader vjeruje u ankete, a one su mu predviđale strašan pad  popularnosti. Okidač je bila i fotografija sa birališta u kojoj je on okarakteriziran kao umirovljenik te moja izjava da je kukavički napustio stranku - kaže Hebrang.
Hebrang odbacuje optužbe da je kriv za loš rezultat na predsjedničkim izborima, dok se Sanader nikada nije želio ograditi od toga da navija za neke druge kandidate. Kaže da nije kontaktirao sa Sanaderom te da jedno vrijeme nije ni imao njegov broj. Smatra da je dobro što nije tražio podršku krajnje desnice koja bi mu dala dva posto glasova da uđe u drugi krug jer je HDZ ipak postao stranka desnog centra.
Ne zna koliko je Sanader umiješan u afere u kojima ga se spominje. Smatra da je pogriješio u kampanji jer je pričao o programu te da nije očekivao da će kampanja biti tako prljava.
Rekao je da se ne brine da HDZ izgubi većinu u Saboru zbog 'Sanaderovih zastupnika' i najavio da imaju plan čak i ako se to dogodi. Smatra da izbori trenutno ne bi nikome koristili pa čak ni oporbi. Misli da je Kosor popravila demokratičnost u stranci jer sluša tuđe mišljenje i nakon toga donosi odluku dok je Sanader na sastanke dolazio sa utvrđenim stavom. Hebrang kaže da se još neće povući iz politike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...