To je to što me zanima!

HEP za stan u Zagrebu mjesečno daje 15.516 kn

DORH je navodno pokrenuo istragu protiv Ivana Mrvaka. Sumnjiče ga da je počinio kaznena djela u gospodarskom poslovanju i oštetio proračun
Vidi originalni članak

Za mjesečnu stanarinu HEP izdvaja čak 5416 kuna na mjesec. S vlasnicima stana HEP je sklopio ugovor objavljen u Narodnim novinama. Za dvogodišnji najam samo četiri stana HEP izdavaja skoro 700.000 kuna. HEP tvrdi da za dvosobni stan u Zagrebu sucu Željku Gusiću plaćaju 372.400 kuna, odnosno 15.516 kuna na mjesec, piše Večernji.
- To nije moguće. Ugovorom mi HEP na račun uplaćuje oko 5500 kuna, u što su uključeni porezi i režije - rekao je sudac Gusić šokiravši se objavom u Narodnim novinama. Prema njegovim navodina, a i onima Ksenije Kovač koja iznajmljuje stan HEP-u, ispada da HEP velik dio novca sprema sebi u džep. Iako za najam njezina dvosobnog stana HEP plaća posve prihvatljivih 51.000 kuna, ona navodno dobiva samo dio tog novca. I dok za srednje rangirane direktore HEP unajmljuje stanove po astronomskim cijenama, onima koji su više na hijerarhijskoj ljestvici dodjeljuje vlastite kadrovske stanove koje ubrzo mogu otkupiti po iznimno povoljnim uvjetima, odnosno po cijenama mnogo nižim od tržišnih.
Navodno Državno odvjetništvo i ravnateljstvo policije zajednički pripremaju kaznenu prijavu protiv predsjednika uprave HEP-a, Ivana Mravka. Sumnja se da je Ivan Mravak počinio više kaznenih djela u gospodarskom poslovanju, piše Jutarnji. Sumnja se da je Mravak koristio svoj položaj u upravi HEP-a kako bi sklapao ugovore koju su oštetili državni proračun za više od milijardu kuna.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • panišer 09.09.2009.

    Mafia naspram ovih javnih lopva je dobrotvorna organizacija!

  • be yourself 03.09.2009.

    Naravno da je neko opet opljačkao HEP a kaznene prijave još uvijek nema. Sad se smišlja odgovor u HDZ-u. Također vas lijepo Vas molim da istražite gdje je sada Rade Buljubašić, ide li na posao svakodnevno u HEP na svoje radno mjesto, ili negdje drugdje, i što sada kažu predpostavljeni da li mu je prošao godišnji odmor. Možete ispitati i da li je glasnogovrnik lagao kada je rekao da je Rade na godišnjem odmoru iako ga nikad niko na poslu nije vidio a prima plaću u HEP-u. Lopovi.

  • marin.0202 03.09.2009.

    Pa tome nikada dosta da bog da kad umre da mu ljudi sa svojih grobova zemlju donosili , jet ti to neka familjia u kiselini je treba rastopiti i stablo nad njima zasaditi, stamota HEP

Komentiraj...
Vidi sve komentare