Obavijesti

News

Komentari 11

HEP za stan u Zagrebu mjesečno daje 15.516 kn

HEP za stan u Zagrebu mjesečno daje 15.516 kn
1

DORH je navodno pokrenuo istragu protiv Ivana Mrvaka. Sumnjiče ga da je počinio kaznena djela u gospodarskom poslovanju i oštetio proračun

VIDEO

Za mjesečnu stanarinu HEP izdvaja čak 5416 kuna na mjesec. S vlasnicima stana HEP je sklopio ugovor objavljen u Narodnim novinama. Za dvogodišnji najam samo četiri stana HEP izdavaja skoro 700.000 kuna. HEP tvrdi da za dvosobni stan u Zagrebu sucu Željku Gusiću plaćaju 372.400 kuna, odnosno 15.516 kuna na mjesec, piše Večernji.
- To nije moguće. Ugovorom mi HEP na račun uplaćuje oko 5500 kuna, u što su uključeni porezi i režije - rekao je sudac Gusić šokiravši se objavom u Narodnim novinama. Prema njegovim navodina, a i onima Ksenije Kovač koja iznajmljuje stan HEP-u, ispada da HEP velik dio novca sprema sebi u džep. Iako za najam njezina dvosobnog stana HEP plaća posve prihvatljivih 51.000 kuna, ona navodno dobiva samo dio tog novca. I dok za srednje rangirane direktore HEP unajmljuje stanove po astronomskim cijenama, onima koji su više na hijerarhijskoj ljestvici dodjeljuje vlastite kadrovske stanove koje ubrzo mogu otkupiti po iznimno povoljnim uvjetima, odnosno po cijenama mnogo nižim od tržišnih.
Navodno Državno odvjetništvo i ravnateljstvo policije zajednički pripremaju kaznenu prijavu protiv predsjednika uprave HEP-a, Ivana Mravka. Sumnja se da je Ivan Mravak počinio više kaznenih djela u gospodarskom poslovanju, piše Jutarnji. Sumnja se da je Mravak koristio svoj položaj u upravi HEP-a kako bi sklapao ugovore koju su oštetili državni proračun za više od milijardu kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.