To je to što me zanima!

HERA odobrila skuplje grijanje, cijene uskoro skaču za 36,7 %

Iako trenutno gradovi odlučuju hoće li prihvatiti mišljenje HERA-e, uskoro na snagu stupa novi Zakon prema kojem će za određivanje cijena biti odgovorna samo HERA
Vidi originalni članak

Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) dalo je pozitivno mišljenje na zahtjev HEP Toplinarstva da toplinska energija poskupi za 36,7 posto i to u Zagrebu, Osijeku, Velikoj Gorici, Zaprešiću i Samoboru. Mišljenje su dali početkom tjedna, a informaciju ju je u Rovinju potvrdio Dalibor Pudić, član Upravnog vijeća HERA-e.

Mišljenje je poslano na adrese lokalne samouprave u navedenim gradovima, a njihova predstavnička tijela odlučuju o poskupljenju grijanja. HERA-inu preporuku mogu, ali i ne moraju slijediti. 

Ipak, ovih dana na snagu bi trebao stupiti Zakon o energiji prema kojem će HERA biti odgovorna za određivanje cijene energetskih usluga. Ako HEP-ov zahtjev za poskupljenjem ne bude prihvaćen na lokalnoj razini, moći će ga ponovno uputiti, ovaj put HERA-i koja će jedina odlučivati o svemu tako da je poskupljenje vjerojatno neizbježno. 


Idi na 24sata

Komentari 185

  • user_21162 25.10.2012.

    Pa nije vijest kada pas ugrize poštara nego ...

  • tokiivan 25.10.2012.

    umjesto da je sve jeftinije da se vise trosi oni skuplje i manje ce se trosit

  • Pravo Prevaren 25.10.2012.

    Politika ima veću razorniju moć od bilo kojeg poznatog konvecionalnog oružja....za vrijeme rata smo bili topovsko meso a danas političko meso......:((((((((((((((

Komentiraj...
Vidi sve komentare