To je to što me zanima!

Hernadi angažirao Mikuličića za odvjetnika: 'Zsolt nije kriv'

Hernadijev odvjetnik Goran Mikuličić kazao je kako se Hernadi neće pojaviti pred hrvatskim sudom, jer nije dobio službeni poziv. Kaže da njegov klijent nije kriv
Vidi originalni članak

Glavni direktor MOL-a, Zsolt Hernadi, izabrao je hrvatskog odvjetnika u procesu Ina-MOL, javlja HRT.

Njegov odvjetnik Goran Mikuličić kazao je u intervjuu za Dnevnik HTV-a da Hernadi nije kriv za ono za što ga terete. Kazao je i kako se Hernadi neće pojaviti pred hrvatskim sudom, jer nije dobio službeni poziv.

- Ako Vrhovni sud potvrdi presudu kojom je utvrđeno da je Sanader primio mito, tada se činjenično stanje iz tog postupka neće primijeniti u postupku koji bi se eventualno u odsutnosti provodio protiv Hernadija. Ako Vrhovni sud ukine presudu i vrati na ponovno suđenje, a sud na kojem se nalazi optužnica protiv Hernadija i prijedlog za suđenje u odsutnosti udovolji tom prijedlogu, može se očekivati spajanje predmeta i vođenje jedinstvenog postupka - rekao je odvjetnik.

Mikuličić kaže kako se čeka sjednica optužnog vijeća na Županijskom sudu u Zagrebu i eventualna potvrda optužnice.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • pijevac 13.04.2014.

    ha ha neće se pojaviti jel nije kriv...

  • Caffe-bar Gemini 13.04.2014.

    Pa zar sud, sada kada je Hernandi opunomoćio svog odvjetnika, ne može taj poziv uručiti odvjetniku? Tako bi i službeno taj poziv bio uručen. Sam čin opunomoćenja odvjetnika o zastupanju od strane samog Hernandija, može se smatrati priznanjem o upoznatosti sa sadržajem optužnice. Nije to odvjetnik po službenoj dužnosti kojeg angažira sud, a na kojeg Hernandi nema niti bi trebao imati utjecaj.

  • stari mudrac 12.04.2014.

    odvjetniče, pa sud bu vama uručil poziva ćim donesete punomoć stranke. mi čitatelji morti imamo sitne zube, ali ne baš tak sitne. hernady bu došel na sud i vi to znate, ovo je prića za novinare i narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare