To je to što me zanima!

Hernadiju su odbili zahtjev za izuzećem suca Ivana Turudića

Budući da je zahtjev za izuzeće stavljen nakon što je Turudić već odlučio o zahtjevu za izuzeće sutkinje Maje Štampar Stipić zahtjev Hernadija je ocijenjen kao pravno neodlučan...
Vidi originalni članak

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa odbacio je zahtjev optuženog Zsolta Hernadija za izuzeće predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića.

Budući da je zahtjev za izuzeće stavljen nakon što je Turudić već odlučio o zahtjevu za izuzeće sutkinje Maje Štampar Stipić zahtjev Hernadija je ocijenjen kao pravno neodlučan. 

Naime, iz zakonskog teksta, a i po prirodi stvari, izuzeće se traži radi isključenja ili otklona od budućeg postupanja u predmetu, a ne nakon provedenog postupanja.  

Uskok tereti Hernadija da je bivšem premijeru Sanaderu dao deset milijuna eura mita, kako bi Mol preuzeo upravljačka prava nad Inom, iako na to nije imao pravo.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • stoposto hrvat 21.09.2018.

    Ko je kad vratio novce sto je pokradeno nitko !!!! Krasna država i sudstvo i ministarstvo korupcije

  • efteling 20.09.2018.

    Ono sto vam nece reci da je Turudic odavno trebao napustiti funkciju...jer je hteo biti ministar u HDZ-ovoj vladi...A ovi,HDZ-ovci ga ostavili da radi poslove u sudstvu za njih...t=u im je vredniji nego kao ministar od kojih se trazi da su lepo obuceni,imaju vozaca i limuzinu i podrzavaju vodju...Dakle Turudic je samo jedan dokaz da Hrvatska nije i ne moze biti postovan clan Unije..

  • gordi 20.09.2018.

    Eto kolko nas Europa shvaća ozbiljno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare