To je to što me zanima!

Heroj iz Vinkovaca: Domar u zadnji tren spriječio eksploziju

Iz zgrade je curio plin i mala iskra bila je dovoljna za eksploziju. Nasreću, miris plina na vrijeme je osjetio umirovljenik Zlatko Kuljihavi (67), koji je spriječio tragediju
Vidi originalni članak

Napuštena zgrada u Ulici kralja Zvonimira u centru Vinkovaca u subotu je bila tempirana bomba. Iz zgrade je curio plin i mala iskra bila je dovoljna za eksploziju. Nasreću, miris plina na vrijeme je osjetio umirovljenik Zlatko Kuljihavi (67), koji je spriječio tragediju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zlatko, domar Evangelističke crkve u Vinkovcima i predsjednik crkvene općine, toga poslijepodneva krenuo je do crkve vidjeti je li sve u redu.

– Čim sam ušao u dvorište, osjetio sam jak, zasićeni miris plina. Nisam znao odakle dolazi, pa sam obišao sve i došao do napuštene zgrade PIK-a. Dvorište crkve i tu zgradu dijeli razrušena ciglena ograda i gusto šipražje – prisjetio se Zlatko. Prišao je zgradi i čuo šištanje plina. Plin je curio iz prepiljene cijevi. Jak miris plina gotovo ga je omamio. Pribrao se i uspio okrenuti hitni broj 112.

Oni su ga spojili s gradskom plinarom, u kojoj mu prvo nisu povjerovali u to što govori.

– Uvjeravali su me da je to nemoguće jer u toj zgradi nema priključka plina, ali inzistirao sam da svejedno dođu provjeriti – pojašnjava Vinkovčanin. Ubrzo su napuštenu zgradu okupirali djelatnici plinare koji su potvrdili Zlatkove slutnje.

– Rekli su mi da je sreća što sam to uočio i prijavio jer je moglo doći do tragedije. Kako su mi objasnili, plin bi se sakupljao i taložio na tlu. Mala iskra bila bi dovoljna da ga zapali i da sve digne u zrak. Tim više što se šuštanje i miris plina nije osjetio na ulici, nego tek u dvorištu u koje uglavnom ulazim samo ja – rekao je Zlatko. Apelirao je na gradsku upravu da zgradu zatvore i osiguraju od noćnih upada lopova i delinkvenata.

U Plinari Istočne Slavonije rekli su da je plin curio iz glavnog plinskog voda na koji su priključeni korisnici obližnjih zgrada.

– Netko je oštetio plinski priključak koji se nalazi u zemlji. Sad smo to sanirali tako da više nema opasnosti od istjecanja plina ili eksplozije – rekli su nam iz plinare.     

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ichbin2 14.05.2016.

    možda je ta ruševina friško osigurana pa je netko mislio na naglo dignut pare od osiguranja

  • mali zeleni prigorec 14.05.2016.

    Sad zamislite da mora raditi do 67 godina, kak to sad hočeju, bio bi na poslu. I bilo bi sranja.

  • ZdravkoGajšak 14.05.2016.

    U PLINARI KAO I SVUDJE PLAČU znaju ubirati debelu a kud idu instalacije dali pada prtisak to ne ne uhljebovići DA smo država vodeća ekipa odgovorna za ovo bi se pozdravila sa poslom i pravala se na sudu,tu postoji odgovornost bez obzra što slučajno nsu nastupile posljedce od kojih b se mnogi rasplakali

Komentiraj...
Vidi sve komentare