Obavijesti

News

Komentari 12

Heroj iz Vinkovaca: Domar u zadnji tren spriječio eksploziju

Heroj iz Vinkovaca: Domar u zadnji tren spriječio eksploziju
9

Iz zgrade je curio plin i mala iskra bila je dovoljna za eksploziju. Nasreću, miris plina na vrijeme je osjetio umirovljenik Zlatko Kuljihavi (67), koji je spriječio tragediju

VIDEO

Napuštena zgrada u Ulici kralja Zvonimira u centru Vinkovaca u subotu je bila tempirana bomba. Iz zgrade je curio plin i mala iskra bila je dovoljna za eksploziju. Nasreću, miris plina na vrijeme je osjetio umirovljenik Zlatko Kuljihavi (67), koji je spriječio tragediju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Zlatko, domar Evangelističke crkve u Vinkovcima i predsjednik crkvene općine, toga poslijepodneva krenuo je do crkve vidjeti je li sve u redu.

– Čim sam ušao u dvorište, osjetio sam jak, zasićeni miris plina. Nisam znao odakle dolazi, pa sam obišao sve i došao do napuštene zgrade PIK-a. Dvorište crkve i tu zgradu dijeli razrušena ciglena ograda i gusto šipražje – prisjetio se Zlatko. Prišao je zgradi i čuo šištanje plina. Plin je curio iz prepiljene cijevi. Jak miris plina gotovo ga je omamio. Pribrao se i uspio okrenuti hitni broj 112.

Oni su ga spojili s gradskom plinarom, u kojoj mu prvo nisu povjerovali u to što govori.

– Uvjeravali su me da je to nemoguće jer u toj zgradi nema priključka plina, ali inzistirao sam da svejedno dođu provjeriti – pojašnjava Vinkovčanin. Ubrzo su napuštenu zgradu okupirali djelatnici plinare koji su potvrdili Zlatkove slutnje.

– Rekli su mi da je sreća što sam to uočio i prijavio jer je moglo doći do tragedije. Kako su mi objasnili, plin bi se sakupljao i taložio na tlu. Mala iskra bila bi dovoljna da ga zapali i da sve digne u zrak. Tim više što se šuštanje i miris plina nije osjetio na ulici, nego tek u dvorištu u koje uglavnom ulazim samo ja – rekao je Zlatko. Apelirao je na gradsku upravu da zgradu zatvore i osiguraju od noćnih upada lopova i delinkvenata.

U Plinari Istočne Slavonije rekli su da je plin curio iz glavnog plinskog voda na koji su priključeni korisnici obližnjih zgrada.

– Netko je oštetio plinski priključak koji se nalazi u zemlji. Sad smo to sanirali tako da više nema opasnosti od istjecanja plina ili eksplozije – rekli su nam iz plinare.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.