To je to što me zanima!

Heroj ulice prvi uletio u gorući stan u Zagrebu: 'Kad vidiš vatru i dim ne razmišljaš, ideš gasiti'

Ne želim da se od mene radi neka legenda, napravio sam što bi svatko trebao. Pomogao mi je i susjed koji je donio aparate za gašenje požara, ali prvo sam zatvorio struju i plin, ispričao je skromno Darko
Vidi originalni članak

Darko s Volovčice, pravi je heroj ulice.

Među prvima je ušao u gorući stan na vrhu nebodera u Volovčici u nedjelju.

VIDEO: NOVA DRAMA U ZAGREBU Pogledajte snimku: Gorio stan na vrhu nebodera na Volovčici

Pogledajte video: Razgovarali smo s junakom koji je ušao gasiti požar

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo je zatvorio struju i plin

Darko kaže da je bivši vatrogasac.

- Kad sam ušao već je gorjelo, ali su vrata bila otključana pa smo ušli gasiti požar. Prostorija je gorjela, kad vidiš živi plamen i crni dim nemaš što razmišljati, ideš i probaš gasiti. Pomogao je i drugi susjed, on je donio prvo jedan, pa onda drugi aparat za gašenje. Stan je bio prazan, kasnije je došla susjeda sa psićem. Uspjeli smo ugasiti što je gorjelo - prepričava nam Darko koji je prije gašenja požara zatvorio struju i plin da ne bi došlo do novog zapaljenja.

Pogledajte video:

Gorio stan na vrhu nebodera

Na intervenciju je otišlo sedam vatrogasnih vozila s 23 vatrogasca. Sirene su odjekivale tim dijelom grada. No požar je brzom reakcijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu. Kako su nam potvrdili iz policije, u požaru nije bilo ozlijeđenih.

Pogledajte video kako je gorio neboder:

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • camargue 01.05.2022.

    U našoj zemlji sve sami heroji. Ako baciš kantu vode na vatru, ti si heroj. Ako se razboliš od smrtonosne bolesti, heroj si. Ako sam otvoriš branu da spriječiš potapanje naseljenog područja, heroj si. Ako radiš na covid odjelu s težim slučajevima, opet si heroj. Ako priskočiš pomoći čovjeku kojeg je neki stroj dohvatio, heroj si. Valjda si heroj i ako pomogneš bakici preko ulice. Ako si okrenut naopako pri rođenju oli ti se omotala pupkovina oko vrata, heroj si. Jel ima nešto u Hrvatskoj da je normalna ljudska reakcija ili svakodnevna aktivnost, a da to nije herojstvo?!

  • Grgasaurus 01.05.2022.

    To je Volovčica. Jedan za drugog u vatru i nabujalu rijeku

  • Grgasaurus 01.05.2022.

    Ovaj kaj snima bi mogao na tečaj malo

Komentiraj...
Vidi sve komentare