To je to što me zanima!

Škrtić na čelu HGK; Vrdoljak: Nadam se da će krađe prestati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je kako se Vlada u imenovanje čelnika HGK morala uključiti. Izrazio je nadu da će svi iz HGK surađivati s istražiteljima
Vidi originalni članak

Skupština Hrvatske gospodarske komore je na izvanrednoj sjednici u petak na mjesto vršiteljice dužnosti predsjednice HGK imenovala Sabinu Škrtić, pomoćnicu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, koju je i predložio. Sada bivši predsjednik HGK Nadan Vidošević razriješen je dužnosti. 

- Vlada se morala uključiti, ali na transparentan i jasan način jer bi se inače nastavilo narušavanje ugleda Hrvatske gospodarske komore, a to ne smijemo dozvoliti - rekao je ministar Vrdoljak. 

- Očekujem da će HGK uskoro postati efikasnija, jeftinija i korisnija te na usluzi onima koji je plaćaju. Smatram da bi se ozbiljno trebalo razmisliti drastično smanjenje ili potpuno ukidanje članarine te smanjenje doprinosa - rekao je Vrdoljak. Dodao je kako se nada da će svi iz HGK surađivati s istražiteljima.

- Ako su razmjeri kriminala zaista ovoliki kako se priča, to je strašno. To su novci hrvatskih gospodarstvenika. Svi koji su bili u tom lancu moraju odgovarati. Iskreno se nadam da će krađe u ovoj zemlji prestati - rekao je ministar.

Dogovorili da će raspravljati o svakoj točki

Nakon što je završilo imenovanje v.d. predsjednice HGK većinom od 46 glasova za i dva suzdržana, jedan je član Skupštine ustao i pitao zašto nije bilo rasprave niti o jednoj od tri točke dnevnog reda.

- Ovo je upravo način na koji je Komora i dosad radila - rekao je, a onda su se članovi međusobno dogovorili kako će od iduće sjednice raspravljati o svakoj točki.

Škrtić najavila nacrt novog financijskog plana

Sabina Škrtić, inače Vrdoljakova pomoćnica za industriju, investicije i konkurentnost, kratko se zahvalila na ukazanom povjerenju te rekla da će se potruditi da, u kratkom vremenu koje ima, napravi pripreme za Izbornu skupštinu, te da izradi nacrt novog financijskog plana.

Skupština je potvrdila odluke Nadzornog i Upravnog odbora HGK, koji su još u srijedu suspendirali Vidoševića, nakon što je uhićen zbog sumnje u izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK. 

Petričević bio v. d. dva dana 

Nadzorni i Upravni odbor u srijedu su za v.d.-a imenovali Darka Petričevića. No, ni sat vremena nakon objave odluke mediji su saznali da se protiv Petričevića vodi nekoliko kaznenih postupaka. Tada je prvotno objavljeno da je Petričević odmah smijenjen, a onda su se pojavile i informacije da će biti v.d. do petka. 

Idi na 24sata

Komentari 152

  • sestro 16.11.2013.

    ovi iz hns.a pošteno kradu..dovoljno je pogledati dobit vrdoljakove firme prije i nakon sjedanja u ministarsku fotelju..i sve jasno..

  • TomislavKatalinić 16.11.2013.

    Konačno se partija doćepala masne koke! Za očekivati je da će HGK privatizirati jednako kao hotele na Bledu!

  • garavisokakk 16.11.2013.

    sjaho Kurta-uzjaho Murta..fuj ..fuj.---

Komentiraj...
Vidi sve komentare