Obavijesti

News

Komentari 152

Škrtić na čelu HGK; Vrdoljak: Nadam se da će krađe prestati

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je kako se Vlada u imenovanje čelnika HGK morala uključiti. Izrazio je nadu da će svi iz HGK surađivati s istražiteljima

VIDEO

Skupština Hrvatske gospodarske komore je na izvanrednoj sjednici u petak na mjesto vršiteljice dužnosti predsjednice HGK imenovala Sabinu Škrtić, pomoćnicu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, koju je i predložio. Sada bivši predsjednik HGK Nadan Vidošević razriješen je dužnosti. 

- Vlada se morala uključiti, ali na transparentan i jasan način jer bi se inače nastavilo narušavanje ugleda Hrvatske gospodarske komore, a to ne smijemo dozvoliti - rekao je ministar Vrdoljak. 

- Očekujem da će HGK uskoro postati efikasnija, jeftinija i korisnija te na usluzi onima koji je plaćaju. Smatram da bi se ozbiljno trebalo razmisliti drastično smanjenje ili potpuno ukidanje članarine te smanjenje doprinosa - rekao je Vrdoljak. Dodao je kako se nada da će svi iz HGK surađivati s istražiteljima.

- Ako su razmjeri kriminala zaista ovoliki kako se priča, to je strašno. To su novci hrvatskih gospodarstvenika. Svi koji su bili u tom lancu moraju odgovarati. Iskreno se nadam da će krađe u ovoj zemlji prestati - rekao je ministar.

Dogovorili da će raspravljati o svakoj točki

Nakon što je završilo imenovanje v.d. predsjednice HGK većinom od 46 glasova za i dva suzdržana, jedan je član Skupštine ustao i pitao zašto nije bilo rasprave niti o jednoj od tri točke dnevnog reda.

- Ovo je upravo način na koji je Komora i dosad radila - rekao je, a onda su se članovi međusobno dogovorili kako će od iduće sjednice raspravljati o svakoj točki.

Škrtić najavila nacrt novog financijskog plana

Sabina Škrtić, inače Vrdoljakova pomoćnica za industriju, investicije i konkurentnost, kratko se zahvalila na ukazanom povjerenju te rekla da će se potruditi da, u kratkom vremenu koje ima, napravi pripreme za Izbornu skupštinu, te da izradi nacrt novog financijskog plana.

Skupština je potvrdila odluke Nadzornog i Upravnog odbora HGK, koji su još u srijedu suspendirali Vidoševića, nakon što je uhićen zbog sumnje u izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK. 

Petričević bio v. d. dva dana 

Nadzorni i Upravni odbor u srijedu su za v.d.-a imenovali Darka Petričevića. No, ni sat vremena nakon objave odluke mediji su saznali da se protiv Petričevića vodi nekoliko kaznenih postupaka. Tada je prvotno objavljeno da je Petričević odmah smijenjen, a onda su se pojavile i informacije da će biti v.d. do petka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Slovenac dobio 51 milijun na lotu, a u općini trljaju ruke: 'To nam baš treba nakon poplava'
POZAMAŠNA SVOTA

Slovenac dobio 51 milijun na lotu, a u općini trljaju ruke: 'To nam baš treba nakon poplava'

Kada je novi slovenski milijunaš u srijedu kući odnio dobitak, Mengešu je kao općini stalnog prebivališta pripao dio dobitka i to čak devet milijuna eura. Pobjedniku je ostalo 51 milijun eura
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.