To je to što me zanima!

HGSS obučava Kineze: 'Ovo je izvidnica, ići ćemo i mi u Kinu'

Kina je s HGSS-om počela surađivati u prosincu nakon što su predstavnika Kajaškog saveza iz Zagreba zamolili da pronađe nekoga tko bi mogao obučiti njihove spasioce
Vidi originalni članak

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) diljem Europe sinonim je za profesionalnost i spremnost već dulje vrijeme, no čini se da se dobar glas proširio i puno dalje. Naime, Kinezi su svoje tročlano izaslanstvo poslali na obuku u Hrvatsku da bi, kako su rekli, učili od najboljih, jer u Kini nemaju ustrojene službe spašavanja, javljaju Vijesti.hr. 

Među raznim vježbama je i plivanje u hladnoj Cetini. Kažu da je lijepa, no nije baš velika. 

- Ova rijeka je jako mala u usporedbi s našim velikim rijekama. Komplicirano je, ali uz vježbanje tehnike ćemo steći dovoljno iskustva. Tu je jako dobro, a i sigurno je - kazao je Shao Hqi iz Kine za RTL Danas

Krenuli su već u zoru. HGSS-ovci čekali su ih u učionici gdje su morali proći i teoriju, neophodnu prije prakse u rijeci. 

- Ovo je samo izvidnica njihova, na obuci, čini mi se, a ići ćemo mi isto gore u Kinu - rekao je Ivan Šafrdin iz HGSS-a. 

Kina je s HGSS-om počela surađivati u prosincu nakon što su predstavnika Kajaškog saveza iz Zagreba zamolili da pronađe nekoga tko bi mogao obučiti njihove spasioce. 

Intenzivna obuka trajat će do 22. ožujka. 

 

Foto: Ilustracija 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Jozoo_1 22.03.2019.

    HGSS ustrojili dobrovoljci zapravo dobri ljudi . Zašto ? Zato što je neko uništio civilnu obranu. E sad da je HGSS dio civilne obrane( po zakonu mislim i da je) to bi bilo ok. Ali civilna obrana jednostavno nefunkcionira čak ni na papiru. HGSS radi i to skoro dobro. I sad opet hrvatski običaji u HGSS su se počeli uvlačiti moralno politički podobni,fali još koji svećenik dušebrižnik i HGSS - u je kraj. Svim HGSS pozdrav i hvala na trudu za hrvatsku.

  • DobraVibra 22.03.2019.

    Špijuni

Komentiraj...
Vidi sve komentare