To je to što me zanima!

HGSS odlazi u Poljsku: Dvoje speleologa je zarobljeno u jami

Speleologe je zarobila voda koja je ispunila kanal koji vodi prema izlazu, a akcija spašavanja traje već treći dan. Poljski spašavatelji našli su alternativni put, no potrebno je proširiti kanal što bi moglo potrajati danima
Vidi originalni članak

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) aktivno komuniciraju s dionicima akcije spašavanja u poljskoj jami Jaskini Wielkiej Śnieżnej u kojoj je zarobljeno dvoje speleologa na dubini od 500 metara, priopćili su na svojoj stranici. 

Speleologe je zarobila voda koja je ispunila kanal koji vodi prema izlazu, a akcija spašavanja traje već treći dan. Poljski spašavatelji našli su alternativni put, no potrebno je proširiti kanal što bi moglo potrajati danima. HGSS, kao članica ECRA-e (European Cave rescue Assotiation) ponudila je pomoć poljskim kolegama u vidu specijaliziranih spašavateljskih modula, ekipa za proširivanje uskih kanala, ekipa za speleospašavanje i ekipa za speleoronioce. 

Na terenu su pirotehničari i spasioci, a u utorak poslijepodne je još jedna grupa krenula u jamu, javlja Gazeta.pl. U srijedu se nastavlja akcija spašavanja. 

- Približavamo se mjestu gdje mislimo da su zarobljeni speleolozi. Nadamo se da su tamo, no nismo sigurni - rekao je Jan Krzysztof, voditelj spasilačke službe za Gazetu. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tanja92 21.08.2019.

    Kako ću otvorit cili članak

  • 20.08.2019.

    Svuda sevi ti speleolozi zavlače, e onda ih spašavaj. Pitanje je da li su ovi još živi jer nema s njima nikakve komunikacije. Čekajmo ishod.

  • 20.08.2019.

    Sretno svima

Komentiraj...
Vidi sve komentare