To je to što me zanima!

HGSS-ovci na Biokovu našli tijelo nestalog češkog turista

Tijelo je pronađeno visoko u planini u podnožju jedne litice, kilometar i pol iznad sela Topići. Kako kažu u HGSS-u, Čeh je vjerojatno skrenuo s puta i zalutao te pao
Vidi originalni članak

HGSS je na Biokovu pronašla tijelo koje su identificirali kao češkog turista koji je prije nekoliko dana nestao na Biokovu. 

Tijelo je pronađeno visoko u planini u podnožju jedne litice, nekih kilometar i pol iznad sela Topići. Kako kažu u HGSS-u, Čeh je vjerojatno skrenuo s puta i zalutao te vjerojatno pao. U potrazi za nestalim svakoga dana  bilo je angažirano po 50-ak gorkih spašavatelja sa potražnim psima i svi raspoloživi resursi. Bio je uključen i helikopter  i posada HRZ-a.

Na istom području i do sada je bilo fatalnih nesreća, i uvijek u pravilu se radilo o ljudima koji su se sami uputili u planinu. 

Nakon očevida, spasioci će tijelo spustiti u podnožje planine. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • rudonja 29.07.2013.

    Trebalo bi donijeti pravni akt kojim se propisuje obvezatno nošenje gps lokatora prilikom odlaska u planinu.

  • stari mudrac 29.07.2013.

    nastavak mog komentara od neki dan: - sad lijepo račun za potragu proslijedite češkoj ambasadi! do kada se misli tražiti kojekakve vikend indijana jonse na naš račun, i gdje je konačno taj račun? bez računa se ne računa, a turisti na to računaju! daj im konačno račun, za primjer budućim "alpinistima"!

  • 29.07.2013.

    Donijeti hitno zakon o sigurnosti turista, uz visoke kazne za kršenje, kao i naplatu potrege i spašavanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare