To je to što me zanima!

HHO: Vlada RH se mora javno odreći komunizma i fašizma

Ističu da Vlada nije napravila ono što EU zahtijeva, odrekla se fašizma i komunizma budući da je proglasila "europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima"
Vidi originalni članak

Zbog pokretanja istrage protiv prvog hrvatskog ministra policije Josipa Boljkovca i njegovih izjava u medijima, oglasio se i Hrvatski helsinški odbor. U priopćenju ističu kako su Boljkovac i njegovi istomišljenici pokušali izokrenuti smisao obilježavanja Dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima - fašizma i komunizma - optužbama protiv ministra policije Tomislava Karamarka, "po svemu sudeći zbog njegova beskompromisnog stava u borbi protiv korupcije i svih oblika kriminala".

- HHO naglašava da je dovođenje najnovijih rasprava o mogućim kaznenim postupcima protiv osoba koje se sumnjiči za kazneno djelo ratnog zločina nakon Drugog svjetskog rata u kontekst predizbornih aktivnosti ove ili one stranke lišeno svake osnove. Naime, svu nadležnost u odlučivanju o kaznenom gonjenju ima isključivo DORH - stoji u priopćenju predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička.

- Iako se javno kunu u Europu, pojedinci i cijele grupe u Hrvatskoj ne mogu se pomiriti s europskim stajalištem, koje je pretpostavka za potpunu duhovnu i intelektualnu integraciju Hrvatske u ujedinjenu Europu - navodi se.

Ističu kako Vlada nije napravila ono što Europa zahtijeva, odnosno odrekla se fašizma i komunizma budući da je 17. lipnja 2011. donesen Zakon o dopuni Zakona o državnim blagdanima..., kojim se proglašava "europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima".

- HHO ponovno poziva Sabor na izvršenje ove dopune kako bi se spriječila mogućnost takvog povijesnog komunističkog revizionizma koji Titov komunistički režim i dalje drži neupitnom vrijednošću koju se ne smije ni kritizirati. Naime, od pokušaja povijesnog revizionizma do zahtjeva za progon i kažnjavanje kritičara Tita i komunističkog režima samo je jedan korak. To u medijima, ali i drugdje, rade isti oni koji su stvarali ideološku podlogu ili izravno sudjelovali u uhićenjima i progonima protivnika Titove komunističke diktature sve do 1990. Želimo istaknuti da je ideja ljudskih prava u to vrijeme bila kriminalizirana, a njeni zagovornici uhićivani i zatvarani - stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • jontra69 04.09.2011.

    ajde čičak odljepi se više i nemoj nas maltretirati glupostima

  • mdjur 03.09.2011.

    Potpuno se slažem s onima koji osuđuju komuniste i njihove metode. Pogledajte što su uradili od najbogatije republike u Jugoslaviji, Llijepe naše za samo 20 godina. Od kako su na vlasti ti komunisti što su završili škole u Kumrovcu (Kosor...), opljačkali i uništili su sve što je ovaj narod zaradio i izgradio.

  • fzeljko 03.09.2011.

    ma i meni je komunizam strašan ovako u kapitalizmu ne moram s nikim ništa dijelit, a ko ima ima a ko nema nek crkne ko pas negdje iza plota. a i sviđaju mi se radnici za kako malu plaču mogu raditi i koliko dugo mogu bit bez plače a da neumru od gladi. ma gadi mi se sve ovo sva sreča što ovaj mladi naraštaj ( od 1990. god.) ne znaju kako se nekad bezbrižno živjelo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare