To je to što me zanima!

Hitler još 1919. godine planirao kako se 'riješiti' svih Židova

Pismo, koje je potpisao Adolf Hitler, dokazuje kako je on još 1919. godine planirao holokaust. Kako je naveo u pismu, po njemu 'Židovi su tuberkuloza među ljudima'
Vidi originalni članak

Adolf Hitler je već 1919. godine, dok je imao tek 29 godina, razmišljao o tome kao istrijebiti Židove iz cijelog svijeta. Još onda je planirao tzv. 'konačno rješenje židovskog pitanja'. Nedavno su objavili pismo s njegovim potpisom, prema kojem se jasno vidi Hitlerov antisemitizam i mržnja prema Židovima. U pismu je istaknuo kako poziva vladu da spriječi 'prijetnju Židova' te da realizira 'uklanjanje svih Židova'. Naglasio je i da su prema njemu Židovi 'tuberkuloza među ljudima' te da se 'razmnožavaju već tisućama godina'. 

Pismo na četiri stranice je postalo poznato kao 'Gimlechovo pismo', jer je to Hitler napisao dok je sudjelovao u političkoj kampanji Adolfa Gimlecha. 

- Sve čemu ljudi teže kao višem cilju, bila to religija, socijalizam ili demokracija, neće se ostvariti zbog Židova, zbog njihove želje za dominacijom i zlatom. Antisemitizam se temelji čisto na emocionalnoj osnovi. Ipak, antisemitizam temeljen na razumu mora dovesti do eliminacije Židova - napisao je Hitler. 

Adolf Hitler je jako mrzio Židove jer ih je okrivio za izdaju Nijemaca u Prvom svjetskom ratu. 

Hitlerovo pismo se godinama proučavalo, a ovo je prvi put da je javno objavljeno. Povjesničar Saul Friedlander, koji je dobio Pulitzerovu nagradu za istraživanje Holokausta, kazao je kako je to prvi dokument koji dokazuje Hitlerovu političku strast. 

Pismo se čuva u centru Simon Wiesenthal u New Yorku, a otkupili su ga od privatnog kolekcionara za 810.000 kuna, piše Daily Mail

Stručnjaci su izvijestili kako je sigurno da je Hitler osobno potpisao to pismo.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Velečasni 1 08.06.2011.

    Kako je ono rekla Vedrana Rudan,pa su se svi uzjebali (Ljubo Weiss i kompanija u Pollitica com.), a inače je rekla potpunu istinu:- "Dim iznad Auswitza" je sveti dim,a dim iznad Gaze je pičkin dim".Što to ne govori sve?

  • maxxzg 08.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • U-baka 08.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare