To je to što me zanima!

HNB odobrio da se 480 mil. kuna uplati u državni proračun

Savjet HNB-a prihvatio je izvješće o prošlogodišnjem upravljanju međunarodnim pričuvama, koje su krajem prosinca dosegle ukupan iznos od 11,2 milijarde eura
Vidi originalni članak

Savjet Hrvatska narodne banke u srijedu je prihvatio izvješće o financijskom poslovanju središnje banke. Tako će se 480 milijuna kuna prebaciti u državni proračun, javlja HRT. Uz to, Savjet HNB-a prihvatio je izvješće o prošlogodišnjem upravljanju međunarodnim pričuvama, koje su krajem prosinca dosegle ukupan iznos od 11,2 milijarde eura, što je za 534,7 milijuna eura ili oko 5 posto više nego na isteku prethodne godine, priopćeno je iz HNB-a.

Na ovoj sjednici prihvaćeno je i izvješće o ukupnom financijskom poslovanju središnje banke u prošloj godini. Višak prihoda nad rashodima iznosio je 2,6 milijardi kuna. No, kad se iz toga isključe tečajne razlike, dobit iznosi 613 milijuna kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sspavlovic734 15.03.2012.

    samo neka dobro ulože te pare..u što sumnjam

  • lobotomix 15.03.2012.

    na 'junk' status jedino vlada i može utjecati (jedan od razloga zašto nismo pali u junk status su i vladine nedavne mjere). da je u pitanju kartelizacija onda bi svi imali jednake kt stope. ovako nemaju. s druge strane, nisam niti eufob, pa ne dijelim mišljenje da nam je eu nepotreban, čakštoviše, vjerujem da je to jedini izlaz. jedini je problem što nismo počeli s usklađivanjem kad je trebalo, već sada moramo sve zbrda-zdola, pa ulazimo relativno nespremni u eu. državi nije potrebna komercijalna banka, to bi narušilo osnovni postulat tržišne ekonomije - fer tržišnu igru. za oplođivanje koristi središnju banku, kao i sve ostale države. nisam niti ja hdz-ovac, niti pripadnik ikakve stranke. samo razumski govorim.

  • deyooo13 14.03.2012.

    i ode cijela dobit HNBa u proračun bez dna umjesto da vlada sad upumpa još tolko i stvori temeljni kapital za novu komercijalnu banku u svom vlasništu...to je komplicirano jer bi onda netko nešto morao i raditi, i ne daj bože oploditi neki kapital kroz 3-5 godina, ne bi se dopalo ni bankarskom lobiju, ni EU... ovako jamiš iz velke kese, prebaciš u šuplju pa si miran do ljeta i čekaš godišnji... jebale vas reforme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare