To je to što me zanima!

HNB se brine: Pozvali građane na javnu raspravu o bankama

HNB je pripremio dva dokumenta kojima se želi unaprijediti kvaliteta informiranosti potrošača. Pozivaju građane da šalju prijedloge, primjedbe i sugestije na te nacrte
Vidi originalni članak

Hrvatska narodna banka (HNB) na svojim je internet stranicama pozvala je građane na javnu raspravu o dva dokumenta kojima se želi unaprijediti kvaliteta informiranosti potrošača. 

Riječ je prijedlogu dva nacrta, Odluke o sadržaju i obliku u kojem se potrošaču daju informacije prije ugovaranje pojedine bankovne usluge, te Smjernice za objavu Općih uvjeta poslovanja i izmjena i dopuna Općih uvjeta poslovanja kreditnih institucija u poslovanju s potrošačima. 

Riječ je o nacrtu Odluke koja uređuje sadržaj i oblik informacija koje su banke dužne dati potrošaču, te o smjernicama kojima se želi potaknuti same banke da unaprijede svoju razumljivost i dostupnost općih uvjeta poslovanja kojima se uređuju odnosi između kreditne institucije i potrošača.

HNB poziva građane da prijedloge, primjedbe i sugestije na predložene nacrte dostave najkasnije do 22. listopada 2012. putem elektroničke pošte na zastita.potrosaca@hnb.hr.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • purgi1 11.10.2012.

    lijač..kužimo se mi ,ali realnost je ipak takva da smo poprilično narod koji živi od velikih riječi.Priznala sebi ili ne,bircevi su prepuni,auti se voze kao da svatko ima bušotinu u svojem vrtu,kupuje se gotova hrana koja je dvostruko skuplja ,o cigaretama da i ne pričam,i sve dok je tako neka mi nitko ne priča da nema.,.,,,Ja kada bi bio na rubu ,onda bi se odrekao takvog života i ne učlazio sve dublje u minus samo zato da sam dio sredine.Nitko nije započeo svoj tekući račun koristiti sa minusom !!!sve polako dolazi na naplatu.Jasno mi je da u svemu ovome ima nedužnih i zatečenih građana.Mislim da sam uspio objasniti sliku našeg naroda.Na kraju krajeva,poznato je da se živi preko granica i imati minus na računu je kao dokazivanje da si Hrvat-ica..sramota.

  • IvoIvić 11.10.2012.

    HNB treba ukinuti, a osoblje otpustit. Njihova uloga u vođenju ekonomske politike RH se pokazala kontraproduktivna, više su građanima i Državi nanijeli štete nego koristi. Nisu ničim opravdali svoje postojanje, osoblje treba potjerat na burzu rada, jer ne rade svoj posao i ne služe ničemu!

  • Yassa 10.10.2012.

    šta žele reći , da bi bilo najbolje podjeliti odgovornost sa građanima, koji su od tih banaka pod okriljem vlasti debelo najebali

Komentiraj...
Vidi sve komentare