To je to što me zanima!

HND: 'Ne prestajemo od naših zahtjeva. Želimo biti jasni, mi osuđujemo izjave Plenkovića'

Želimo biti jasni i pritom osuditi izjave premijera Plenkovića koji je napao medije koji su objavili poruke između novog šefa DORH-a Ivana Turudića i Josipe Rimac, poručili su iz Hrvatskog novinarskog društva
Vidi originalni članak

Dva tjedna nakon prosvjeda u Zagrebu i Splitu, Hrvatsko novinarsko društvo odlučilo je nastaviti kampanju protiv zakona opasnih namjera, odnosno Lex AP-a kojeg smatramo na novinarsku profesiju i na javni interes i tražimo njegovo povlačenje. Ne pristajemo na nikakve izmjene i na jeftine političke varke. HND je dalo svoje zahtjeve na prosvjedu prije dva tjedna i od njih neće odustati, rekli su na današnjoj konferenciji za novinare iz HND-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Želimo biti jasni i pritom osuditi izjave premijera Plenkovića koji je napao medije koji su objavili poruke između novog šefa DORH-a Ivana Turudića i Josipe Rimac. Plenković je po tko zna koji puta iskazao ambiciju da bude glavni urednik hrvatskih medija i nakon svega što je objavljeno zahvaljujući našim kolegama, sada je jasno zašto se Turudić onako žestoko zalagao za onu prvobitnu verziju Lex AP-a - kazali su.

Istaknuli su kako je on očito imao i osobnih razloga, kao i što je to imao i Andrej Plenković.

TURUDIĆ KAO AKTUALNA TEMA Mažar: 'Izbor Turudića bio je po zakonu'; Jakšić: 'Plenković se zapetljao u svojim izjavama'

- S obzirom na neprimjerenu reakciju Andreja Plenkovića prema medijima, nas zanima ako on smatra da iz njih ništa nismo irelevantno saznali, zbog čega tako onda bijesni na objavu podataka - pitaju se iz HND-a.

Pitaju se koji je razlog tome i zašto tako reagira.

- Očito je da je objava ovih podataka pokazala koje su stvarne namjere bile - poručili su.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Oksimoron_1 15.02.2024.

    Upravo se iz tih poruka, koje je primao i slao u funkciji suca, jasno vidi da je nebrojeno puta povrijedio odredbe Zakona o sudovim i Kodeksa sudačke etike. Njegove olake izjave kako se samo "malo i kratko vozio s Mamićem" i lakonsko odmahivanje na sve, strašni su. Gotovo kao i prijetnja Đakića u Saboru; "...vi ćete biti prvi koji će dobiti svoje.." Kao i javni bilj. i odvjetnici, i suci se moraju ponašati humano te primjenjivati najviša etička načela u skladu sa standardima profesionalne i opće kulture. Zatim mora izbjegavati svako ponašanje koje je nedostojno i koje stvara dojam nedoličnosti sudačkom položaju,   prihvaćajući i ona   ograničenja koja  bi se drugim građanima činila opterećujućima.   On se ne smije koristiti ugledom svog poziva kako bi ostvario ili unaprijedio svoje privatne interese, interese članova svoje obitelji ili bilo čije druge interese. Dakle, ima li dokaza i sumnji u povrede tih načela? Pa, ima, i te kako ima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare