To je to što me zanima!

HNS iz svojih redova izbacuje Čačića: On nam više ne treba!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vrijeme mu curi: Sve se glasnije tvrdi da će Radimir Čačić biti izbačen iz HNS-a. Navodno mu zamjeraju sklapanje novih političkih saveza, a pogotovo s Bandićem
Vidi originalni članak

Kada za pet mjeseci izađe iz zatvora, Radimir Čačić više neće biti član HNS-a. Ako želi, političku karijeru moći će nastaviti samostalno ili u nekoj drugoj stranci.

HNS-u je prekipjelo što svaki slobodni vikend provodi okupljajući istomišljenike i planira povratak u vrh HNS-a. Kap koja je prelila čašu je i sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u četvrtak na kojem je Radimir Čačić dogovarao i strategiju za sljedeće parlamentarne izbore.

Pripreme za izbacivanje čačića traju. On sada šteti ugledu stranke izvori iz HNS-a; kažu da ga se stranka odriče

- Traju pripreme za njegovo izbacivanje i ono bi se trebalo dogoditi u roku od najviše mjesec dana - rekao nam je naš izvor iz stranke. 

HNS-ovci sve obavljaju u najvećoj tajnosti, ali je informacija ipak procurila. Čačić bi trebao biti izbačen s obrazloženjem da šteti ugledu stranke. U HNS-u su uvjereni i da bi njihov bivši predsjednik ubrzo mogao biti jedan od optuženika iz vremena svojeg prvog mandata u Vladi Ivice Račana. Navodno se radi o malverzacijama u poslovima HAC-a. 

Odluku bi trebalo donijeti predsjedništvo, a nikakva sjednica nije zakazana

- Takvu odluku bi trebalo donijeti predsjedništvo, a nikakva sjednica zasad nije zakazana - kaže glasnogovornica HNS-a Renata Potočnik.

Neki članovi stranke s kojima smo razgovarali izbacivanje vide kao realnu opciju. Ali neki smatraju da bi trebalo prvo razgovarati s njim.

Iznenađeni: ‘Pa nemaju ga osnove izbaciti iz stranke'

Iako izvori iz HNS-a kažu da je Radimir Čačić svjestan da će zbog svojeg ponašanja biti izbačen, njegovi suradnici su bili iznenađeni. 

- Nemaju pravne osnove za izbacivanje. On nije naštetio stranci - kaže jedan od njih. Uvjeren je da to 'neće proći'.

Idi na 24sata

Komentari 195

  • arwin 15.01.2014.

    Koalicija Bandić-Čačić bila bi pravo osvježenje u ovoj političkoj žabokrečini prodanih duša i poslušnih aparatčika koji su na vlasti. Njih dvojica čak ako su ponekad i u krivu imaju vlastito mišljenje i ne boje ga se reći i boriti za njega..

  • arwin 15.01.2014.

    Čačić je sposoban čovjek. Pusićka zna samo laprdati o pravima seksualnih manjina.

  • kamen sa srca 09.01.2014.

    Baš me briga,pa to uopće nije važno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare