To je to što me zanima!

Hobi na 2000 m: 'Gore shvatite koliko malo treba za sreću'

Zaljubljenika u planine je sve više. Svi oni dijele isto mišljenje, hodajući po brdima pronalaze svoj izgubljeni mir, slobodu i ravnotežu i ispunjeni se vraćaju obvezama
Vidi originalni članak

Zašto se penješ da bi se opet spuštala? Zar ti to nije naporno? Kako ti se samo da? I tako u nedogled... Nekima koji me poznaju moje je hodanje po planinama znanstvena fantastika. No tuđim se mišljenjima nikada nisam opterećivala. 

Ono s čim se svaki put vratim s brda ispunjava me cijeli tjedan - stabilnost i nalet energije poput adrenalina. Povratak prirodi i onome iskonskome, nešto je za čime žudi svako ljudsko biće. Osobito u ovo vrijeme kada nas stres, pretrpanost obvezama, napredak tehnologije udaljuju jedne od drugih, a u konačnici postajemo sami sebi neprepoznatljivi. Postajemo robovi rutine, a nadohvat ruke nam je besplatna terapija - majka priroda. Zbog toga odlazim u planine jer šume, stijene i poneka divlja životinja kao da me potpuno razumiju, čitaju moje misli. 

Svi kažu da odlaze nekamo da bi pobjegli od stvarnosti. E, pa kod mene je to potpuno drukčije. Moja stvarnost su planine, šume i priroda. Imam osjećaj kao da u radnom tjednu živim u nekoj vrsti paralelnog svemira, iluziji i onda za vikend dolazim k sebi. Pronalazim svoje pravo ja, bilo da sam sama ili u društvu. Priznajem, planine su od mene napravile boljeg čovjeka. Kao da s hodanjem izbrišu moje mane. Tolerantnija sam i smirenija. Glava mi je potpuno prazna dok hodam, spokoj ispunjava svaku stanicu moga tijela, a sva su čula izoštrena. Nešto nadnaravno! Tamo gore shvatiš koliko si malen i koliko ti malo treba da budeš sretan.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 13

  • MAX 2010 15.04.2014.

    Prilično je ograničavajuće samo pentranje na planine ili vrhove-pa sva je priroda ljiepa.zdrava i antistresna .. osobito uz vode.....

  • user_320725 15.04.2014.

    To je sreća. Obožavam prirodu, planine i paragliding. Živim za to !!!

  • SA-SU 15.04.2014.

    Nema ničeg lijepšeg nego pogled sa suncem obasjanih planina na maglovite doline!

Komentiraj...
Vidi sve komentare