To je to što me zanima!

Hobotnica Kerum: Poslove je dao rodbini i prijateljima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
POČASTIO SE! Željko Kerum je na 49. rođendan osnovao stranku, za koju je na osnivanju rekao kako je već danas treća po snazi u državi...
Vidi originalni članak

Željko Kerum  jednoglasno je izabran za predsjednika Hrvatske građanske stranke.
- Od danas sam postao političar. Znam da sam obećao da se neću baviti politikom, ali ovo je kao i na tržištu. Dvije najveće stranke slabe i pojavio se prostor za nešto različito i novo. Ljudi su to prepoznali i dobili smo na stotine zahtjeva za učlanjenjem, kao i nebrojeno poruka podrške. Već sad smo treća stranka u Hrvatskoj. Neka se nitko ne naljuti, ali da su danas izbori, imali bismo 10 mandata u Saboru - rekao je ponosno Kerum. Dodao je da to nije njegova stranka, već stranka svih građana Hrvatske. Posebno ga ljuti što ga zovu nacionalistom i šovinistom.
- Nisam takav, ali u toj emisiji sam rekao ono što bi reklo 90 posto Hrvata i Srba - rekao je Kerum i dobio gromoglasni pljesak. Splitski gradonačelnik najavio je i novosti u odnosima s medijima.
- Nema više šanse da me isprovocirate bilo kakvim pitanjem. Jednostavno ću odgovoriti: 'Hvala na pitanju i to je to’ - rekao je smireno Kerum. Nekoliko sekundi kasnije potvrdio je svoju tezu da su 70 posto novinara Jugoslaveni: - Stojim iza tih riječi.
Stranka će uskoro osnovati podružnice u Zagrebu i diljem Hrvatske. Kerumovo osnivanje nove stranke popratili su i predstavnici SDP-a, HDZ-a i HČSP-a. Netrpeljivost Keruma i Dujomira Marasovića, predsjednika GO HDZ-a, rezultirala je raspadom ionako labave koalicije. Time se otvorio put smjena u Gradskoj upravi

OD PROTIVNIKA DO SURADNIKA
LUKA PODRUG - Zbog podrške od Keruma je dobio mjesto u NO Čistoće. Bio je Kerumov protukandidat za gradonačelnika.

ZA PODRŠKU NA IZBORIMA DOBILA JE GROBLJE
LJUBICA VRDOLJAK - Nezavisna vijećnica bit će u NO Lovrinca, a njezina kći zaposlena je u Parkovima i nasadima.

U ČISTOĆI ZAPOSLIO PRIJATELJEVA SINA
JURE ŠUNDOV - Radi u tvrtki Kerum od 2003. godine, a sada je i potpredsjednik novoosnovane Kerumove stranke. Zbrinuo je i njegova sina, pa je Ilija postao član NO Čistoće.

UVIJEK NAZOČNA ŽENA IZ SJENE
NEVENKA BEČIĆ - Na mjesto predsjednika Gradskog vijeća, umjesto Tomislava Goje (HDZ), postavit će sestru Nevenku. Njezina kći Daliborka članica je NO Groblja Lovrinac, a zetu Petroslavu Sapunaru dao je mjesto predsjednika Županijske skupštine.

KRALJU SPLITSKIH SLASTICA DAO VODITI HAJDUK
JOŠKO SVAGUŠA - Prijatelju je, uz mjesto u Gradskom vijeću, dodijelio i titulu predsjednika Hajduka. Svaguša je vlasnik tvrtki Slastice Bobis i Svaguša.

GRADI VRTIĆE I MLATI SUPRUGU
IVICA LIVAJA - Kerumova pouzdanika kojem je bez natječaja dodijelio posao vrijedan 6 mil. kuna, supruga Dijana četiri puta je prijavila zbog obiteljskog nasilja. Gospođa Livaja je Kerumova vijećnica u Županijskoj skupštini. Livaja je suprugu tukao jer ga je nekoliko puta uhvatila s drugim ženama, a tukao ju je i pred djecom. Do sada je samo dobio 30 dana zatvora s rokom kušnje od godinu dana.
 
KERUM VJERUJE U ANĐELKU I MATEMATIKU
ANĐELKA VISKOVIĆ - Profesorica matematike jedna je od najvažnijih Kerumovih ljudi. Dogradonačelnica je Splita.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • smoker35 26.09.2009.

    ma dajte...protukandidat na izborima familija?ko i profesorica matematike?ajde radije u hep pa vidite ko dobiva poslove...ko i u dalekovodu-čim dezejci padnu u kojem gradu odmah hajka-baš mi je drago-bar split neće moći pokrasti-kerum bu ih obesil za pete...

  • bbatinov 26.09.2009.

    NE zanima me s kim će raditi, zanima me KAKO će raditi! Otpepao bih ja sve one glupe pravilnike koje političari koriste kako bi zajebali sve oko sebe, a grad bih vodio kao biznismen - tržišni odnosi i to je to, a tako i on radi i zato ga podržavam! Političari nam ništa dobrog donijeli nisu, dao bog da nam se biznismeni pokažu boljima!!!

  • sprinterica 26.09.2009.

    ne razumijem izabrali ste ga za gradonačelnika pa ste mogli i pretpostaviti da će oko sebe postaviti ljude u kojima on vjeruje i koji će raditi onako kako on želi a to su prije svega rodbina i prijatelji i nije napravio ništa što se u hrvatskoj već godinama radi, dakle nije problem samo kerum već cijela država je tako postavljena da funkcionira na rodbinskim i prijateljskim vezama

Komentiraj...
Vidi sve komentare