To je to što me zanima!

Hoće li i koliko zaraditi kupci dionica Telekoma?

Najteže je odabrati pravi trenutak za prodaju i odlučiti je li cijeli paket bolje držati dulje zbog bonusa od 10 posto. Prvoga dana cijena će rasti
Vidi originalni članak

Od institucionalnih investitora nismo zaprimili ni jednu ponudu za dionice T-HT-a veću od 370 kuna, pojasnio je u ponedjeljak Damir Polančec. To znači da su najveći kupci dionica, mirovinski i investicijski fondovi, najviše toliko spremni platiti za dionicu T-HT-a. No ta ponuda vrijedi tijekom inicijalne ponude, ali, hoće li fondovi nakon izlistavanja biti spremni platiti i više? U krugovima obaviještenih šuška se da su već ispisani nalozi na kupnju 500 i 600 kuna. Možda. Potražnja je, naime, bila čak 25 milijardi kuna. Dakle, potražnja nije zadovoljena, a dionice telekoma znače stabilnu cijenu i sigurnu dividendu. Ovdje treba imati na umu i predizborni kontekst. Ako politika može sudjelovati u određivanju cijene dionice, onda bi ta cijena trebala biti najveća prije izbora: 340.000 glasača kojima je paket narastao za 90 ili 100 posto, odlična su uvertira u izbore.
Najteže je odabrati pravi trenutak za prodaju i odlučiti je li cijeli paket bolje držati zbog bonusa od 10 posto. Prvoga dana cijena će sigurno odletjeti u nebo. Prema iskustvu Ine, najviša cijena dosegnuta je pola godine nakon izlistavanja. No te se dvije dionice razlikuju. Deset posto građana Hrvatske sada će učiti burzovne vještine, metodom vlastite kože.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • delfin 02.10.2007.

    bez rizika nema ni profita! treba probati ali samo za iznos koji je podnošljiv a ne zaduživati se,pogotovo kod lihvara, banaka na isto se to svodi! nego što je to s veterinom? može li mi tko reći?

  • HellbAni_1 02.10.2007.

    Ionako su nas vec opljackali s time sto su nam oduzeli sto je nase (HPP/HT) ., tak svejedno sto sad pokusavaju totalka sve rasprodat., kad je glupo da kupujemo nesto sto je bilo nase... Profit ce sigurno neki sitni bit., za male ljude... ali sve se svodi na to da je netko od njih sebi strpal pare u dzep..

  • feist 02.10.2007.

    papilova... uloži da se množi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare