Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Hoće li i koliko zaraditi kupci dionica Telekoma?

Najteže je odabrati pravi trenutak za prodaju i odlučiti je li cijeli paket bolje držati dulje zbog bonusa od 10 posto. Prvoga dana cijena će rasti

Slavko Midžor
Foto: Slavko Midžor
5 komentara

Od institucionalnih investitora nismo zaprimili ni jednu ponudu za dionice T-HT-a veću od 370 kuna, pojasnio je u ponedjeljak Damir Polančec. To znači da su najveći kupci dionica, mirovinski i investicijski fondovi, najviše toliko spremni platiti za dionicu T-HT-a. No ta ponuda vrijedi tijekom inicijalne ponude, ali, hoće li fondovi nakon izlistavanja biti spremni platiti i više? U krugovima obaviještenih šuška se da su već ispisani nalozi na kupnju 500 i 600 kuna. Možda. Potražnja je, naime, bila čak 25 milijardi kuna. Dakle, potražnja nije zadovoljena, a dionice telekoma znače stabilnu cijenu i sigurnu dividendu. Ovdje treba imati na umu i predizborni kontekst. Ako politika može sudjelovati u određivanju cijene dionice, onda bi ta cijena trebala biti najveća prije izbora: 340.000 glasača kojima je paket narastao za 90 ili 100 posto, odlična su uvertira u izbore.
Najteže je odabrati pravi trenutak za prodaju i odlučiti je li cijeli paket bolje držati zbog bonusa od 10 posto. Prvoga dana cijena će sigurno odletjeti u nebo. Prema iskustvu Ine, najviša cijena dosegnuta je pola godine nakon izlistavanja. No te se dvije dionice razlikuju. Deset posto građana Hrvatske sada će učiti burzovne vještine, metodom vlastite kože.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message