To je to što me zanima!

Hoćemo li danas saznati tko je kriv za eksplozije u Zagrebu?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vitomir Bijelić je rekao kako se nada da će u subotu imati osumnjičenog, ali i rezultate kombiniranog vještačenja koji će pokazati jesu li dvije eksplozije povezane
Vidi originalni članak

Policija bi danas tijekom dana trebala završiti prvu fazu kriminalističkog istraživanja koja bi, kako je rekao Vitomir Bijelić, načelnik kriminalističke policije, trebala dati neke odgovore oko dviju eksplozija koje su u tri dana zatresle zapadni dio Zagreba. 

Prije svega, policija se nada da će već danas imati osumnjičenog, a rezultati vještačenja pokazat će jesu li dvije eksplozije povezane. 

Od prve eksplozije u utorak do petka navečer policija je razgovarala s više od stotinu ljudi, a na razgovor dovedeno je njih 15-ak. 

Iako do petka navečer policija nije imala nikog osumnjičenog, nije isključila da je u pripremi i aktiviranju eksplozivnih naprava sudjelovalo više ljudi. 

Što se, pak, tiče ozlijeđenog muškarca, on bi danas trebao izaći iz bolnice. U petak su obavili pretres njegova stana i auta, a policija je osiguravala njegovu bolničku sobu. Njega policija za sada tretira kao svjedoka i žrtvu, iako ne isključuju mogućnost da se njegov status tijekom istrage promijeni. 

Policija ne isključuje mogućnost da je riječ o terorističkom činu, no to bi tek istraga trebala pokazati. Za sada policija obje eksplozije tretira kao kazneno djelo ugrožavanja ljudi i imovine.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Franjo Veliki 13.01.2013.

    Da imaju interesa več bi ga našli, jedino ako su u pitanju nešto drugo.Mazanje očiju javnosti za mnoge propuste i nepravilnosti.

  • slo72 13.01.2013.

    Ma, sto posto politićki konstrukti, ko zna zbog ćega- to se uvijek vidi nako godine ili dvije. Zašto ne pukne ispred vladne kule ??? Zato jer je sami sebi nebi nikad stavili!!

  • ivanfilip 12.01.2013.

    "Još uvijek nije otkriveno...." Kaj mislite da je policijski posao nešto kao CSI Miami?! Dajte ljudima da rade posao,a gospodin Bijelić bi pokazao veću vjerodostojnost informacijama o intezivnom radu nego kroz "očekujemo u subotu"..Grješka u koracima..novinari bi trebali mako usporiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare