To je to što me zanima!

Hodak na suđenju: Ubio je Ivanu, njenu bebu i mene...

Zagreb: Zvonimir Hodak je na suđenju Mladenu Šlogaru rekao kako ne bi bio odvjetnik Vladimira Zagorca da je znao kako će ostati bez kćeri Ivane
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Zagrebu u ponedjeljak se nastavilo suđenje Mladenu Šlogaru kojeg terete za ubojstvo Ivane Hodak. Šlogara se sumnjiči da je 6. listopada 2008. godine sa dva hica smaknuo Ivanu Hodak. Na suđenju su svjedočili Ivanini roditelji Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas-Hodak.
- Ubojstvo moje kćeri je poruka, a ubojstvo odvjetnika nije. Tim ubojstvom poslali su poruku meni i Vladimiru Zagorcu koji ima troje djece. O imenima onih koji stoje iza toga neću sada. Postoji snažna volja, da li kod krimogene grupacije, političke ili u tajnim službama, da se Zagorca eliminira što su sada nepravomoćnom presudom i uspjeli - započeo je svjedočenje Zvonimir Hodak. Otac ubijene Ivane jedva je suzdržavao suze dok je govorio u sudnici. Izjavio je da je Šlogara zadnji put vidio prije 14 godina, a tvrdi da ako je Šlogar i ubio njegovu Ivanu da bi rekao istinu o detaljima njezina kretanja toga dana. Zbog toga drži da se radi o "fingiranoj priči kojom se htjelo zamutiti vodu i zamagliti one koje stoje iza ubojstva".
- Sa ta dva hica nije ubijena samo moja kćer, nego i njeno dijete, a uništen je život moje majke, supruge i mene. Motiv je lažan, izmišljen i iskonstruiran - zaključio je Hodak. Dodao je kako on nije bio u poziciji da pomogne Šlogaru kada je izgubio posao. U nastavku svjedočenja rekao je kako je Ivana zastupala Vladimira Zagorca u građansko-pravnim predmetima te da je zajedno s njim, nekoliko puta, bila u Beču kod Zagorca. Opovrgnuo je nagađanja da se njegova kćer Ivana nasamo sastajala sa Zagorcem. Sudac ga je zatim upitao zašto misli da je Ivanino ubojstvo poruka Zagorcu. Hodak mu je na to odgovorio:
- Sve je započelo sa premlaćivanjem Zagorca u Petrinjskoj ulici, a počinitelji nikada nisu pronađeni. Zatim su mu oteli sina, a svjedok na sudu Mijo Kovčo rekao je kako mu je Zagorac rekao da zna tko stoji iza likvidacije Sliška. To su sve dijelovi mozaika koji su povezani s ubojstvom Ivane. Da sam znao da će se stvari tako odvijati nikada ne bih bio odvjetnik Vladimira Zagorca - zaključio je Hodak.
Antonio Zujić, odvjetnik Mladena Šlogara, nije imao pitanja za Hodakove, a na kraju rasprave predložio je da se pištolj, streljivo kao i sva vještačenja, izuzmu iz spisa jer su, po njegovom, pribavljeni na nezakonit način. Ljerka Mintas-Hodak u sudnici je drhtavim glasom opisala kako je našla ubijenu kćer. Suđenje će se nastaviti u utorak.

VIJEST O UBOJSTVU TRI SATA PRIJE LIKVIDACIJE?

Zvonimir Hodak je sucu Ivanu Turudiću rekao da ga je tijekom istrage nazvalo petero ljudi, koji su željeli ostati anonimni, te su mu rekli da su lani, 6. listopada, u 8.30 sati u emisiji HTV-a “Dobro jutro, Hrvatska” čuli da je ubijena Ivana Hodak, a kći mu je likvidirana tri sata kasnije.
- Znači da je netko unaprijed javio za Ivanino ubojstvo - rekao je Hodak, koji je predložio sucu da se potraži ta snimka. Glasnogovornik HTV-a tvrdi kako su nakon upita pregledali snimku i da se na njoj vidi da su izvijestili o ubojstvu Nike Deković, a ne Ivane.

'ŠLOGAR JE BIO AROGANTAN I NARCISOIDAN'
Godinu dana, koliko smo se viđali na teniskim terenima, Šlogar je bio arogantan, narcisoidan, odrješit, doduše, ne prema meni. To se mnogima nije sviđalo, prisjetio se Zvonimir Hodak.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • xyxjasilixyx 26.10.2009.

    Eto, pa ti budi odvjetnik mafijoze!

  • snork 26.10.2009.

    niko njega u 8:30 nije zvao. toga istog jutra ubijena je još jedna mlada cura o kojoj su u 8:30 izvjestili mediji. nju je ubio bivši momak. kasnije je ubijana ivana hodak pa je došlo do zabune, čiste zabune i ništa više.

  • user_34983 26.10.2009.

    što god da stoji, ako stoji, i iza čega da stoji-nije u redu da cura od 26 gdoina plati to pod ako svojim životom. ružno i tužno. bože sačuvaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare