To je to što me zanima!

HP: Standardizirane kutije ubrzavaju i olakšavaju dostavu, a usput su i bolje za okoliš

Početkom svibnja, Hrvatska pošta uvela je izmjene u cjeniku usluga slanja univerzalnog paketa. Uz povećanje cijene univerzalne usluge slanja paketa do 10 kg, paralelno je uveden i popust ...
Vidi originalni članak

- E-trgovina već godinama nezaustavljivo raste, a trenutna kriza taj je trend dodatno ubrzala. Kako bi se nosili s izazovima većih količina i volumena paketa, logističke tvrtke ulažu u suvremenu tehnologiju sortiranja, velike skladišne prostore i vozni park - kažu u Hrvatskoj pošti.

-  Međutim, ponekad i male promjene mogu uvelike poboljšati dostavu pošiljaka. Standardiziranje paketa je praksa koju provode svi logistički distributeri u EU, a za posljedicu ima bržu i kvalitetniju usluge za sve naše korisnike. Uz to, standardne dimenzije paketa lakše prolaze kroz automatizirane sustave i ubrzavaju sortirni te olakšavaju maksimalno korištenje prostora u poštanskim uredima i u vozilima. Samim time, standardne kutije pomažu i u očuvanju okoliša, jer ih je lakše prevoziti i skladištiti te se optimalnim korištenjem resursa značajno smanjuje emisija CO2 - dodali su.

 - S druge strane, pošiljke koje nisu adekvatno zapakirane, ili svojom veličinom odstupaju od standardnih mjera, otežavaju i usporavaju dostavu, uzrokuju probleme prilikom transporta te oštećuju druge pošiljke - što osim povećanih troškova utječe i na kvalitetu usluge i zadovoljstvo korisnika. Primjerice, neadekvatno zapakirana boca ulja ili vina koja se razbije može uništiti velik broj pošiljaka u jednom vozilu - opisali su najčešće probleme s pošiljkama i predstavili novi cjenik.

- Početkom svibnja, Hrvatska pošta uvela je izmjene u cjeniku usluga slanja univerzalnog paketa. Uz povećanje cijene univerzalne usluge slanja paketa do 10 kg, paralelno je uveden i popust u istom iznosu za korištenje ambalaže standardnih dimenzija. Standardne kutije mogu se kupiti u poštanskim uredima ili u drugim trgovinama koje prodaju ambalažu za pakiranje. Ukoliko korisnici šalju pošiljke u takvim kutijama (vlastitim ili kupljenim u poštanskom uredu) konačna cijena se za njih zapravo ne mijenja, odnosno ista je kao i prije 1. svibnja. Na poveznici pogledajte dimenzije standardiziranih kutija za univerzalni paket koje se mogu kupiti u poštanskim uredima - objavili su.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dalda 07.05.2021.

    Dakle ako se ulje ili vino razlije u kutiji od recikliranog papira neće oštetiti druge pošiljke?Pa ta kutija se raspada i bez razlivene tekućine!A slanje paketa neće poskupiti ako kupite njihove loše kutije,dobra fora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare