Obavijesti

News

Komentari 1

HP: Standardizirane kutije ubrzavaju i olakšavaju dostavu, a usput su i bolje za okoliš

HP: Standardizirane kutije ubrzavaju i olakšavaju dostavu, a usput su i bolje za okoliš

Početkom svibnja, Hrvatska pošta uvela je izmjene u cjeniku usluga slanja univerzalnog paketa. Uz povećanje cijene univerzalne usluge slanja paketa do 10 kg, paralelno je uveden i popust ...

VIDEO

- E-trgovina već godinama nezaustavljivo raste, a trenutna kriza taj je trend dodatno ubrzala. Kako bi se nosili s izazovima većih količina i volumena paketa, logističke tvrtke ulažu u suvremenu tehnologiju sortiranja, velike skladišne prostore i vozni park - kažu u Hrvatskoj pošti.

-  Međutim, ponekad i male promjene mogu uvelike poboljšati dostavu pošiljaka. Standardiziranje paketa je praksa koju provode svi logistički distributeri u EU, a za posljedicu ima bržu i kvalitetniju usluge za sve naše korisnike. Uz to, standardne dimenzije paketa lakše prolaze kroz automatizirane sustave i ubrzavaju sortirni te olakšavaju maksimalno korištenje prostora u poštanskim uredima i u vozilima. Samim time, standardne kutije pomažu i u očuvanju okoliša, jer ih je lakše prevoziti i skladištiti te se optimalnim korištenjem resursa značajno smanjuje emisija CO2 - dodali su.

 - S druge strane, pošiljke koje nisu adekvatno zapakirane, ili svojom veličinom odstupaju od standardnih mjera, otežavaju i usporavaju dostavu, uzrokuju probleme prilikom transporta te oštećuju druge pošiljke - što osim povećanih troškova utječe i na kvalitetu usluge i zadovoljstvo korisnika. Primjerice, neadekvatno zapakirana boca ulja ili vina koja se razbije može uništiti velik broj pošiljaka u jednom vozilu - opisali su najčešće probleme s pošiljkama i predstavili novi cjenik.

- Početkom svibnja, Hrvatska pošta uvela je izmjene u cjeniku usluga slanja univerzalnog paketa. Uz povećanje cijene univerzalne usluge slanja paketa do 10 kg, paralelno je uveden i popust u istom iznosu za korištenje ambalaže standardnih dimenzija. Standardne kutije mogu se kupiti u poštanskim uredima ili u drugim trgovinama koje prodaju ambalažu za pakiranje. Ukoliko korisnici šalju pošiljke u takvim kutijama (vlastitim ili kupljenim u poštanskom uredu) konačna cijena se za njih zapravo ne mijenja, odnosno ista je kao i prije 1. svibnja. Na poveznici pogledajte dimenzije standardiziranih kutija za univerzalni paket koje se mogu kupiti u poštanskim uredima - objavili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.