To je to što me zanima!

Hrabra djeca: Monika (15) spasila obitelj od trovanja

Majka (47), otac (49) i dječak iz D. Sela otrovali su se u srijedu ujutro ugljičnim monoksidom. Našla ih je kćer Monika. Nisu u životnoj opasnosti
Vidi originalni članak

Brat je ustao prije 7 sati, ali mu je bilo loše pa se vratio u krevet. Tamo je pao u nesvijest, priča Monika Katić (15). Ona je u srijedu ujutro u dnevnoj sobi kuće u Čistoj Mlaki, kraj Dugog Sela, našla roditelje i mlađeg brata (11). Otrovali su se plinom koji je curio iz peći. Majka (47) i brat su bili u nesvijesti.
- Otac (49) je sjedio kraj vrata i nije mogao pričati. Bio je pri svijesti, ali je samo plakao - kaže Monika. Dodaje da je imala sreće jer su ona, stariji brat Marko (17) i baka spavali u sobama na katu kuće, gdje plin nije curio. Monika je pokušala probuditi brata i majku, ali nije uspjela. Tek nakon što im je stavila hladne obloge, brat je uspio otvoriti oči.
- Užasno se bojao i čvrsto me je stiskao za ruku. Nije mogao govoriti. U međuvremenu je stariji brat zvao Hitnu pomoć, ali su mu rekli da mu ne vjeruju. Onda se izgalamio na njih pa su pristali doći. Dok smo ih čekali otvorili smo sve prozore. Otac i mlađi brat su bili pri svijesti odlazeći u bolnicu, ali je majka još bila u nesvijesti - rekla je Monika. U kuću je došla i policija. Zapečatili su plin kako se nitko ne bi otrovao. U srijedu popodne Monika je saznala da joj se roditelji i brat dobro oporavljaju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • gračanka 10.03.2010.

    Bravo Monika bila si pametna i hrabra ,a što se hitne tiće to je svagdje tako , ako im se ne priprijetiš nečeni doći .U ovoj državi moraš biti sa svima bezobrazan da te ozbiljno shvate ,da zaista trebaš pomoč.

  • HUMI 10.03.2010.

    više i taj plin u P.M.

  • Keljo 10.03.2010.

    koj vrag hitni??? treba ih sve sankcijonirat

Komentiraj...
Vidi sve komentare