To je to što me zanima!

Hrabra Iva (11) je spasila svoju majku od gušenja

Osijek: Željku Stjepić u kupaonici je omamio plin, a kćeri je bilo sumnjivo što se ne javlja. Pozvala je oca koji je razbio vrata. Iva je nazvala Hitnu...
Vidi originalni članak

Željka Stjepić (38) iz Osijeka napunila je vodom u četvrtak navečer kadu u svojem stanu u Opatijskoj ulici. Malo je otvorila prozor, legla u toplu vodu i prepustila se uživanju mirišući eterična ulja. Sljedeće čega se sjeća je ležanje u bolničkom krevetu KBC-a Osijek.
Kćeri Ivi (11), kojoj se tijekom majčina 15-minutnog boravka u kupaonici žurilo na zahod, bilo je čudno što se majka zaključala i što se ne javlja na njezine pozive.
- Tata je nešto radio na kompjutoru i rekla sam mu da mi je čudno što se mama ne javlja - priča Iva.
Požurili su prema kupaonici. Ivin tata je bez imalo oklijevanja razvalio vrata i odmah krenuo pomagati supruzi.
- Dok je tata provaljivao, ja sam zvala Hitnu. Pritom sam cijelo vrijeme gledala što se događa u kupaonici i mogu vam reći da se nisam dobro osjećala. Pogotovo kad sam vidjela mamine otvorene i staklaste oči - priča Iva.
Hitna pomoć je brzo stigla i Željku su odmah odveli u bolnicu, gdje su je zadržali još 12 sati.
Željki je i nakon dva dana teško rekonstruirati događaj u kojem su joj prisebnost kćeri Ive i supruga Ive doslovno u posljednji trenutak spasili život.
- Nakon što sam legla u kadu, znam da sam osjetila miris plina u kupaonici. Pogledala sam prema bojleru iznad kade i vidjela upaljeno crveno svjetlo, ali ne i plamenik. Ajde, pomislila sam, možda se u bojleru nešto blokiralo. To se i prije znalo događati. Nastavila sam ležati u vodi. Uostalom, nisam ni to zanemarila, možda mi se sve pričinilo od prevruće vode - priča Željka Stjepić, koja je svijesti došla tek tri sata kasnije u bolničkoj sobi.
- Probudila sam se iza ponoći u bolničkom krevetu i nisam imala pojma gdje se nalazim - kaže Željka ponosno snažno grleći hrabru kćer.

PROMIJENIT ĆE BOJLER I STAVITI SAMO TUŠ KADU
U obitelji Stjepić odlučni su nakon svega promijeniti veliki bojler te izbaciti kadu iz kupaonice i ugraditi tuš kabinu. Ne žele nikad više doći u situaciju i pomisliti da bi netko mogao ponovno stradati od ugljičnog monoksida. U četvrtak navečer Željku su spasili odškrinuti prozor i brza reakcija, prije svih, kćeri Ive i supruga Ive

Idi na 24sata

Komentari 16

  • darabubamara 27.03.2010.

    @Lindy2008 hvala na odgovoru jer nisam bila kritična nego stvarno nisam znala kako to funkcionira pošto mi nemamo plin nego samo za kuhanje

  • Lindy 27.03.2010.

    @darabubamara - ako ugasiš plinski bojler...imaš samo hladnu vodu jer on dok radi grije vodu.....I uvijek na vratima mora biti prozračnici, mi bojler imamo u špajzi (smočnici) i dva prozračnika + prozor.

  • Keljo 27.03.2010.

    Ma to tj, nemora bit al eto moje mišljenje je da su najviše krivi ti što su ga postavljali, trogodišnja škola kojima uopće nije bitno kak da prođu al prođu ta tri razreda i onda idu postavljat i negdje nešto nepostave dobro i onda se desi ovak što, al svaka čast kćerki od ove, netreba ni zamišljat što bi se dogodilo da kćer nije trebala ić na wc

Komentiraj...
Vidi sve komentare