To je to što me zanima!

Hrabra Lava stigla u Ameriku: 'Bilo je dugo i teško, sad samo čekamo odlazak u bolnicu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Stigli smo! Bilo je dugo i teško, preko 20 sati putovanja - ali sad smo tu, kazala je Petra Petrušić, majka djevojčice Lave
Vidi originalni članak

Lava Petrušić s obitelji stigla je na liječenje u SAD.

- Stigli smo! Bilo je dugo i teško, preko 20 sati putovanja - ali sad smo tu. Jet lag je klince oprao pa smo pola noći bili budni, a kod nas je sad rano jutro. Sve nam je nešto naopako, ali naviknut ćemo se kroz par dana. 

Lava je u bolnici kod neurologa sljedeću srijedu, a do tad nam ostaje naviknut se na ovaj gigant od grada koji doslovno nikad ne spava, smjestiti se i čekati odlazak u bolnicu - napisala je na Facebooku Petra Petrušić, majka djevojčice Lave (2).  

USPJELI SU Skupili 2,4 milijuna eura za lijek: 'Hvala svima, moja Lava će hodati kao i druga djeca'

Podsjetimo, Lavi je dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija tipa 2, a iako ima pravo na taj revolucionarni lijek koji će usporiti njezinu bolest i pomoći joj da prohoda, hrvatski liječnici joj ga ne daju. Nakon godinu dana moljakanja i loptanja od institucije do institucije, roditelji su pokrenuli humanitarnu akciju "Za ratnicu Lavu - za Lavin prvi korak" i u 25 dana, zahvaljujući divnim ljudima, skupili 2,4 milijuna eura za lijek i Lavino liječenje u bolnici u Los Angelesu. Djevojčica će s roditeljima u LA-u biti minimalno četiri do šest mjeseci, jer nakon doziranja lijeka mora biti pod liječničkim nadzorom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Luna777 27.04.2023.

    Neka ti je sa srećom, drago dijete!

  • panda2 27.04.2023.

    Zanimljivo da je obitelj zapravo živjela u Njemačkoj gdje socijalno osiguranje očigledno ne plaća ovakva "liječenja" u Americi. Ne znam kako su se nakon dijagnoze ponovo osigurali u Hrvatskoj čiji HZZO kritiziraju. Sada svi odlaze u Ameriku na 4 mjeseca, napustili poslove ili se nisu ni zaposlili još u Hrvatskoj? Vjerojatno ni skupljanje 2,4 mil EUR ne bi prošlo u Njemačkoj.

  • željna svega 27.04.2023.

    sretnoooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare