To je to što me zanima!

Hrabri Nizozemac svladao terorista i spasio putnike

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nizozemac Jasper Schuringa (32) čuo je manju eksploziju, zatim skočio na Nigerijca, skinuo vrećicu koja se dimila i bacio ju na pod aviona
Vidi originalni članak

Fotograf Jasper Schuringa (32) iz Nizozemske svladao je Nigerijca Umara Faruka Abdul Mutallaba (23) koji je u subotu u Airbusu Delta Air Linesa  pokušao aktivirati eksplozivnu napravu. Pola sata prije slijetanja u Detroit Nigerijac je pokušao aktivirati eksploziv.
- Čuli smo manju eksploziju, a putnici su počeli vikati: Vatra, vatra. Bilo mi je jasno da netko želi raznijeti zrakoplov. Nisam puno razmišljao nego sam odmah pokušao spasiti zrakoplov - priča Jasper. Dodaje da je sjedio tri reda iza Nigerijca. Ustao je sa sjedala, gurnuo u stranu nekoliko putnika koji su vrištali te se bacio na Umara.
- Hlače su mu bile otvorene, a na bedru je imao vrećicu koja se dimila. Vrećicu sam skinuo i bacio ju na pod - rekao je Jasper. Povukao je Nigerijca na pod i odvukao ga u prvu klasu. Tamo ga je uz pomoć ostalih putnika zavezao. Dok se vratio na svoje mjesto svi su mu pljeskali. Jasper je, dok je skidao vrećicu opekao ruke, a opekline su mu sanirali liječnici.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • edinjo 27.12.2009.

    spašava je on prvo svoju guzicu pa onda ostale putnike .

  • Bepo1606 27.12.2009.

    Svaka ti čast.Triba imati muda i u sekundi djelovati.Bravo Leteći Holandez.

  • plavuša13 27.12.2009.

    Nula-a one bez mozga???Pitam tako da znam gdje da tebe pošaljemo?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare