To je to što me zanima!

Hrabri policajac izvukao utopljenicu iz rijeke Save

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tihomir Juratović (30) nije dvojio ni trenutra. Ušao je u ledenu Savu i izvukao utopljenicu. Nakon spašavanja preobukao se i vratio na posao
Vidi originalni članak

Nisam razmišljao ni trenutka. Sava je bila brza i hladna, a ona je već bila klonula. To je bio najbrži način da je spasimo, ispričao je Tihomir Juratović (30). U utorak u 8.15 sati putem radioveze on i kolega iz postaje Trešnjevka dobili su obavijest da se žena sa zagrebačkoga Jadranskog mosta bacila u Savu. Odmah su krenuli pomoći. Rijeka ju je od mosta nosila 200-tinjak metara. Uspjela se uhvatiti za grmlje uz obalu.
- Kolege iz postaje Trnje već su bili kraj nje. Ona se jednom rukom držala za grmlje, a drugom za uže koje su joj bacili. No nisu je uspjeli izvući - priča Tihomir. On je tada oko pasa zavezao dvije sajle dugačke 50 metara i odvažno krenuo u vodu. Na tome mjestu Sava je bila visoka oko pet metara.
- Sve je trajalo pet minuta. Ušao sam do pazuha, primio je objema rukama i izvukao na obalu. Vidjelo se da je umorna. Dio glave bio joj je pod vodom. Nije bilo lako jer nije pokazivala želju da nam pomogne - kaže Tihomir i dodaje da im nakon spašavanja nije ni zahvalila.
- Nije rekla ni riječi. Nije nam željela reći ni svoje ime - pojasnio je. Skromni policajac kaže kako ne očekuje nagradu jer je samo radio svoj posao. Nakon izvlačenja ženu su prevezli u bolnicu Sv. Duh, a Tihomir se otišao presvući u postaju i vratio se na posao.
Kako neslužbeno doznajemo, žena se zove Marijana Ž. (48) i živi u Zagrebu. Policija u utorak nije uspjela razgovarati s njom pa nisu znali ni motive pokušaja da se ubije.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • žika 16.04.2008.

    vi koji tako ocrnjujete policiju nek vas je sram, pa što bih tek vi pisali da on nije htjeo skoćiti u savu, a znate zbog kojekakvih glupih razloga zvati policiju na intervenciju pa oni time izgube nekoliko sati , dok na drugom mjestu možda neko vrši kazneno djelo ili se možda ubija, prema tome ćovjek je odradio pošteno svoj ljudski i policijski posao koji ga i obvezuje i za koji je mizerno plačen u zaštiti života ljudi imovine kao u sprečavanju i otkrivanju kaznenih djela. žalosno je što se samo ponekad javno prikaže dobra djela policije jer je za medije bolja i skuplja loša vjest o policajcima,a ne zaboravite da se puno dobro odrađenih poslova ne smije niti objaviti , a vi koji tako zdušno mrzite i ne volite policiju vjerovatno imate problema sa zakonom jer iz mog iskustva samo takve osobe ne vole svoje zaštitnike HRVATSKE POLICAJCE, sramota, ako vam je ljepše idite u srbiju tamo još rade milicajci bok drugovi

  • banČo 16.04.2008.

    Hvala na brisanju komentara, ali moja prica o Juratovicu bi bila takodjer za naslovnicu polunovina kao sto su 24 sata. Pa obrisi i ovo. Pozdrav!

  • banČo 16.04.2008.

    Od smrada do junaka, ali uvijek ces biti smrad. Ako procita ovo netko tko je imao neugodna iskustva s navedenim Juratovicem i ako ima kakve dokaze koje bi mogli upotrijebiti protiv njega, neka mi se javi na mail gandalf2001@mail.com, a znam da ima takvih jos. P.S. Nemojte mu posudjivati novce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare