To je to što me zanima!

Hrabri ujak (49) donirao je nećakinji (29) lijevi bubreg

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Danijela Domokuš (29) pet godina živi s kronično bolesnim bubrezima. Zahvaljujući Damiru Brdariću napokon ima zdrav bubreg i normalan život
Vidi originalni članak

Nisam dvojio. Bio je to 'klik’ u mojoj glavi. Odlučio sam u trenu, kao i što sam '91. otišao u rat, objašnjava Damir Brdarić (49) iz Rušana kraj Virovitice. On je nećakinji darovao lijevi bubreg. Danijeli Domokuš (29) liječnici su 2003. godine dijagnosticirali kronično 60-postotno oštećenje oba bubrega. Do lanjskog rujna ova majka dvoje mališana uzimala je samo lijekove, no stanje se pogoršalo.
Više od godinu dana odlazila je tri puta na tjedan po pet sati u Viroviticu na dijalizu. U isto vrijeme njezini roditelji nisu prošli testiranja za donore. Danijela je bila iscrpljena. Luki (7) i Ines (9) majka je nedostajala.
- Mislio sam, ta dječica moraju imati majku. Ja sam svoje proživio - dodao je ovaj hrabri čovjek i priznao kako je strahovao od bolnice i kirurškog zahvata. Dva tima liječnika zagrebačkoga KBC-a Rebro usporedno su 4. studenoga operirali rođake.
Danijeli nisu dirali bolesne bubrege, a Damirov su joj implantirali s lijeve strane trbuha.
- Kao da ga imam od rođenja. Osjećam ujakov bubreg samo dok rukom prođem po trbuhu. Čim sam krenula na dijalizu, rekao mi je da će mi on dati svoj bubreg - priča mlada majka i dodaje:
- Bilo mi je teško dok sam išla u bolnicu. Djeca su plakala, no sad je, srećom, po zadnjim nalazima, sve dobro.
Danijela od izlaska iz bolnice nosi masku na licu. Zbog slabijeg imuniteta sklonija je infekcijama, a imunitet ne smije ojačati kako tijelo ne bi odbacilo bubreg.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • poprad 01.12.2008.

    Svaka cast!!!!!!!!! Ugled drugima.

  • šamar 01.12.2008.

    zivio ti meni sto godina!

  • mduki 01.12.2008.

    Svaka čast,Damire !

Komentiraj...
Vidi sve komentare