To je to što me zanima!

Hrabrost ili ludost? Preplivat će 3200 km preko Atlantika...

AVANTURA ŽIVOTA: Planira prijeći Atlantik u četiri mjeseca i ući u Guinnessovu knjigu rekorda, no nitko prije njega nije uspio. Ne boji se susreta sa smrtonosnim životinjama
Vidi originalni članak

Moraš biti lud da bi preplivao Atlantik. Ja to ne bih nikad učinio, rekao nam je najpoznatiji hrvatski triatlonac Dejan Patrčević (41). Naime, pitali smo ga što misli o Benu Hooperu (38) i njegovu naumu da u četiri mjeseca prijeđe Atlantski ocean.

Plivač na duge staze iz engleskog Cheltenhama nada se da će postaviti prvi službeni svjetski rekord za takvo plivanje. Cilj mu je da plivanjem obori rekord za Guinness i prikupi oko devet milijuna kuna u dobrotvorne svrhe. Kako bi se što bolje pripremio za ovaj izazov, Hooper je prošao oko 12.000 kilometara u oceanu i bazenima. Imao je tremu prije polaska, no bio je siguran da će brzo proći.



- Malo sam nervozan i uzbuđen, ali to će nestati čim krenem - istaknuo je Hooper.

Dejan Patrčević se bavi Ironmanom, najnapornijom utrkom na svijetu koja natjecatelje tjera do ruba fizičke i psihičke izdržljivosti. U toj disciplini se pliva 3,8 kilometara, vozi bicikl 180 kilometara i na kraju trči 42 kilometra, no Patrčević smatra da je to ništa naspram udaljenosti koju će proći Hooper.



- Sad mi ovo čime se bavim zvuči kao igra - istaknuo je triatlonac. Englez je krenuo u veliku avanturu iz luke u Dakaru u Senegalu i otplivao prve kilometre. To je mali dio puta s obzirom na to da se Atlantski ocean bez susjednih mora prostire na više od 82 milijuna četvornih kilometara.

Hooper ne osjeća strah zbog morskih životinja s kojima bi se mogao susresti.

- Nisam previše zabrinut jer sam već bio blizu morskih pasa i meduza, ali ništa me nije pojelo - objasnio je plivač. Cijelo vrijeme će plivati slobodnim kraul stilom po 12 sati na dan, a morat će jesti 12.000 kalorija kako bi održao snagu.



Pratit će ga dva broda za potporu, a na njima će se nalaziti liječnik, terapeut za tijelo i službeni promatrač koji će izvještavati za Guinness. Ako će sve ići prema planu, Hooper će avanturu završiti u brazilskom Natalu u ožujku sljedeće godine. Nijednom plivaču koji je to pokušao Guinnessova knjiga rekorda nije priznala rezultat.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • ragbijaš 03.03.2017.

    Vidi stvarno,miokliz mu se digao.

  • IndodaM 18.11.2016.

    Ima ludih i hrabrih, ali ovo mi liči na suludost.

  • Preteznovedro 18.11.2016.

    Nek mu je sretno. Nadam se da će ovi sa broda dobro paziti na njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare