To je to što me zanima!

Hrastov pušten iz zatvora 14 mjeseci prije isteka roka kazne

Mihajlo Hrastov je kažnjen s četiri godine zatvora za ratni zločin na Koranskom mostu 1991. godine u kojem je ubijeno 13 zarobljenih neprijateljskih vojnika
Vidi originalni članak

Mihajlo Hrastov pušten je iz zatvora 14 mjeseci prije isteka kazne. Hrastov je 9. prosinca izašao iz kaznionice u Lipovici na uvjetni otpust, piše Večernji list. 
Njegov slučaj bio je jedan od najdugovječnijih postupaka hrvatskog pravosuđa. Hrastov je na kraju kažnjen s četiri godine zatvora za ratni zločin na Koranskom mostu 1991. u kojem je ubijeno 13 zarobljenih neprijateljskih vojnika.

Županijski sud u Karlovcu tri ga je puta oslobodio, uz tvrdnju da je pucnjavi prethodio napad razoružanih neprijateljskih vojnika na Hrastovljeve suborce, čime su izgubili status zarobljenika. Vrhovni sud poništio je sve tri oslobađajuće presude. Nakon poništavanja treće predmet nije vratio istom sudu na ponovno suđenje, nego je sam proveo drugostupanjski i trećestupanjski postupak i proglasio Hrastova krivim te ga osudio na sedam godina zatvora. No Ustavni sud je poništio presudu zbog proceduralnih razloga pa je u siječnju suđenje pred Vrhovnim sudom počelo iznova. 

U tom postupku Hrastov je osuđen na četiri godine zatvora. Na slobodu je izišao oko 14 mjeseci prije, nakon što je Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa prihvatilo njegovu molbu.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • avim 23.12.2016.

    Koliko su ga puta sudili i nisu znali sto ce sa njim.Njegova je greska jedini sto je upucao 13,a neki su prezivjeli,morao je i njih zatuci da nemogu svjedociti.Bravo covjece

  • giustizia 22.12.2016.

    Na koranskom mostu, Mihajlo Hrastov i njegova horda je klala (nozem rezani vratovi) zarobljene i razoruzane vojnike. Zaklana su najmanje trojica od 13 ubijenih razoruzanih . Klecali na asfaltu sa rukama iznad glave . . . Herojski poduhvat hrastova i ostalih terorista.

  • giustizia 22.12.2016.

    Miso, hoces li ikad moci na stadion ili akvarij pjeske a da se ne sjetis gdje si ruke okrvavio do ramena nad razoruzanim ljudima , koji su klecali pred tobom ??? Miso, znas da je nekima kojima si ubio brata, oca, supruga ... drago sto vise nisi u zatvoru ? I da, to su nekad bili Karlovcani i dobro te se sjecaju i prije rata a i sad . . . Neki ce te doci posjetiti i pokloniti ti novi kershow...

Komentiraj...
Vidi sve komentare